Norske strender og havbunnen vår er full av sneiper, plastflasker, fiskeutstyr, engangsgriller, poser, tauverk, gamle dekk, flasker, bokser og glasskår. Vi er en nasjon av mennesker som elsker å være ute, og vi er heldige som bor i et land med mye spektakulær natur. Naturen skal vi behandle med respekt! Forsøpling er stygt og utrivelig å se på. Natur er best uten søppel!

Strandryddedagen er en årlig, landsomfattende miljøbegivenhet der Norges strender ryddes for plast og søppel. Herøy kommune oppfordrer skoler, barnehager, lag/foreninger og andre privatpersoner til å rydde ei strandlinje. De som deltar i årets strandryddeaksjon kan også bli med i konkurransen om å bli «Årets Strandrydder» med en premie på 10 000 kroner! Det blir også fotokonkurranser der beste strandryddebilde skal kåres.

Hvordan rydde?
Det er enkelt å være med på aksjonen. Man møter bare opp til til kommunens renovasjonsselskap SHMIL og får utdelt gratis «Strand-rydde sekker» En bestemmer seg deretter for en dag man vil rydde og etterpå henter SHMIL sekkene på avtalt sted (ved renovasjonsruta) eller på gjenbruksstasjonen. For at dette skal bli best mulig oppfordres folk til å registrere alle ryddeaksjoner på www.holdnorgerent.no/ryddenstrand.

Ta gjerne kontakt med SHMIL på forhånd for mer informasjon eller andre avtaler.

Hvem kan delta?
Alle kan ta del i strandryddeaksjonen. Både turfolk, miljøentusiaster, skoleklasser, idrettslag, grendelag, speidere, båtfolk og alle andre med et engasjement og ønske om å bidra til et renere og triveligere nærmiljø inviteres til å gjøre Herøy til et enda penere sted å oppholde seg.

Hvor skal jeg rydde?
Bestem deg for en strand eller strekning du vil rydde. Den trenger ikke være lang og det er bare å tilpasse dette til hvor mange som rydder. Meld dette inn til SHMIL eller registrer deg på nettsida www.holdnorgerent.no/ryddenstrand. Her kan du se hvilke strender som allerede er planlagt ryddet.

Alle oppfordres til å spre budskapet i kommunen slik at så mange som mulig blir med på dugnaden. Dere kan lese om aksjonen på SHMILs hjemmeside eller på arrangementet Hold Midt-Norge rent på facebook.