I begynnelsen av juni inviterte NRK Nordland folk til å sende inn bilder av sin favorittbadeplass. En jury bestående av badeentusiast og tidligere redaktør Geir Are Jensen, reiseblogger Renate Sandvik og NRK-programleder Kristin Skjefstad Isaksen valgte da ut ti badeplasser i Nordland som folk kunne stemme på.

Markeres på NRK Nordland i dag
Etter at avstemmingen var ferdig viste det seg at «Strendene på Tenna i Herøy» gikk av med seieren med 34 prosent av stemmene. Lokalt kalles denne stranda av mange for Rakelfjæra, men det egentlige navnet er Innerfjæro. Brennviksanden i Steigen kom på en 2. plass med 25 prosent av stemmene. I dag markeres dette med et innslag på kveldssendingen til NRK Nordland som starter klokken 19.30. Det blir også flere innslag på distrikssendingene på radio som kommer like etter klokken 14, 15 og 16 i dag. Det ryktes at det blant annet blir noen som skal ta seg et kveldsbad når videojournalist Ole-Christian Olsen kommer på besøk.

Herøyfjerdingen har tatt en prat med Marlen Thoresen, som er en av driverne av Herøy Caravan.

- Jeg synes det er kjempehyggelig og bra at folk har nominert og stemt på oss. Vi har jo jobbet en del for å holde stranda fin med å rydde den flere ganger i sesongen. Til årets sesong har vi også ryddet høyre side av piren. Selv om vi rydder stranden prøver vi også å beholde litt tang til ungene slik at dette skal være en strand for alle, forteller Thoresen.

Marlen forteller at de er kjempeheldige med beliggenheten med utsikt til både «De syv søstre» og «Dønnamannen». Hun synes selvsagt også det er trist at årets sommervær har ført til at badesesongen har vært svært dårlig.

Dårlig sesong
- Det har vært en dårlig sesong i år. I tillegg til det dårlige været har vi nok også blitt påvirket av at folk nå har fått mulighet til å reise utenlands. Mange sier at de kjører etter været og det skjønner man jo. Vi har også hatt noen som kommer til oss og sier at det er flott at vi har fått gratis ferge. Da må vi skuffe dem med å si at det har vi ikke fått. Det er klart det koster en god del å ta med seg en bobil eller vogn utover. Vi vet jo enda ikke om det har noen effekt at det er gratis andre steder, men det er jo ikke utenkelig, sier Marlen Thoresen.

Thoresen kan ellers opplyse om at de har en god del gjengangere som kommer tilbake uansett vær. De ser også en økende forespørsel etter helårsplasser. Før sesongen i år satte vi opp en ny dusjvogn og fikk utvidet med tre ekstra dusjer, og dette ser vi har vært veldig populært, sier Marlen.

Når det gjelder årets sommersesong har nedgangen vært på rundt 50 prosent i forhold til fjoråret.

Familiebedrift
Herøy Caravan er en familiebedrift som ble startet opp av Arne Thoresen. I tillegg er også hans søster Arnhild og hans datter Marlen med på driften.

- I sommer har det vært slik at min far Arne i hovedsak har tatt seg av innsjekkingen mens jeg har tatt meg av renholdet og Arnhild hjelper til der det trengs. Min bror Christian har også sjekket inn litt folk når han er hjemme, men han er jo veldig mye borte. Vi prøvde å søke etter noen som kunne være interessert i sommerjobb, men det gikk heller dårlig, forteller Thoresen.

Det kan nevnes at Marlens bror Christian Thoresen er kjent under navnet «Chris Viviano» og reiser rundt som DJ og spiller på festivaler og andre tilstelninger rundt omkring i hele Norge. Kommende helg skal han blant annet spille på Havnafestivalen i Sandnessjøen.