Herøy/Dønna møtte søndag Lurøy i årets første hjemmekamp på Herøy stadion. I følge trener Mads Knutsen spilte hjemmelaget en meget god kamp med bra tempo fra start. I følge treneren kunne seieren også med litt mer presisjon blitt enda større. Målskårere for hjemmelaget var Vegard Lorentzen med 3 mål mens Bjørn Tore Abs og Bjørn Sverre Åkvik skåret hvert sitt mål.

Etter tre spilte kamper ligger nå Herøy/Dønna på tredjeplass på tabellen med 7 poeng. Øverst ligger Nesna med 10 poeng, men de har allerede spilt 5 kamper.

Trener Mads Knutsen sier til Herøyfjerdingen at han i de første kampene ikke har vært fornøyd med det offensive spillet.

- Vi har tidligere slitt med å få ballen i mål og har også vært hemmet av en del skader på våre nøkkelspillere. Søndag leverte laget imidlertid en god kamp og spillerne gjorde det vi var enige om på forhånd.

Skuffet over nei til HeSa
Laget spiller nå i 5.divisjon og treneren sier at han var skikkelig skuffet over at laget takket nei til å være med i HeSa (4.divisjon) når tilbudet kom etter at et lag trakk seg.

- I ettertid ser jeg kanskje at dette var en riktig beslutning. Vi har slitt med å få grunnstammen på plass og en del spillere har også vært plaget av skader. For å være med i 4. divisjon måtte også treningsgrunnlaget vært mye bedre, sier Knutsen.

Lovende unggutter
Knutsen framhever ellers at de har fått inn en del lovende unggutter i tillegg til de mer etablerte spillerne. En av de som treneren skryter av er den femtenårige keeperen Jon Magnus Tangen.

- Vi har ellers en målsetting om å bli blant de fire beste lagene i årets sesong. Jeg er ellers litt bekymret over høstsesongen for da blir det flere spillere som skal begynne på skole og blir mindre tilgjengelig, avslutter Knutsen.

Herøy/Dønna har ny kamp allerede på førstkommende onsdag mot Hemnes borte. Hemnes har vunnet sine to første kamper og ligger på plassen bak Herøy/Dønna.

Foto: Vigdis Jensen