Kampen startet med at lagene følte hverandre litt på tennene, men allerede etter 10 minutter ble det skåring for hjemmelaget med banens beste, Jørgen Hågensen. Kampen hadde stort tempo av begge lag og etter 17 minutter kom Jørgen Hågensen gjennom på et av sine mange raid og kunne slå inn til en bedre plassert Bjørn Sverre Åavik som enkelt kunne sette inn 2-0.

Bommet på straffe
Bare minuttet etter fikk Brønnøysund tildelt straffe og kunne redusert ledelsen. Straffen ble dessverre for Brønnøysund satt over målet. Brønnøysund kom mer inn i kampen, men udyktighet i angrepsspillet og godt forsvarsspillet til Herøy/Dønna førte til at de store sjansene uteble. Lagene gikk dermed til pause med 2-0 ledelse til hjemmelaget.

10 minutter ut i 2. omgang gjorde kampens store profil, Jørgen Hågensen, alt selv og utnyttet et ubesluttsomt Brønnøysund-forsvar og løp gjennom og satte vakkert inn 3-0 målet.

Kort tid etterpå ble Jørgen felt og hjemmelaget tildelt straffe og denne ble sikkert satt inn av Simen Abs Åkerøy. Brønnøysund skal ha honnør for at de aldri ga opp og hele tiden prøvde å kjempe seg inn i kampen. Dette ble imidlertid satt en effektiv stopper for av et hardt kjempende, effektivt og velspillende hjemmelag.

Hattrick av Jørgen
Etter 18 minutter av 2. omgang satte Jørgen Hågensen inn sitt tredje mål og økte dermed hjemmelagets ledelse til 5-0. Brønnøysund fortsatte å prøve å spille seg til sjanser og omtrent midtveis i omgangen fikk de lønn for strevet og fikk sin redusering slik at sluttresultatet ble 5-1.

En jury kåret Vebjørn Olsen (1 poeng), Simen Abs Åkerøy (2 poeng) og Jørgen Hågensen (3 poeng) til de tre beste spillerne på hjemmelaget.