Jens Stoltenberg og kona har leid et hus på Brasøy hvor de har fått opplevd den fine naturen, det fantastiske været og virker strålende fornøyd. Stoltenberg tok seg tid til å snakke med ordfører Arnt Frode Jensen og varaordføreren på Dønna John Erik S. Johansen. Lokalpressen ble også invitert.

- Det er utrolig vakkert her på Helgelandskysten og jeg har vært og besøkt to flotte kommuner, Herøy og Dønna. Jeg har padlet rundt Brasøy tidligere i uka og i går gikk jeg opp på Dønnamannen i et strålende solskinn, sier en fornøyd statsminister.

Lisbeth Berg-Hansen har fortalt mye om fremgangen i Herøy kommune til Stoltenberg, og det var en av grunnene til at han ville ta turen til Herøy. Stoltenberg vil høre å lære litt om hvordan en kystkommune kan skape så mye fremgang i en liten kommune.

- Herøy og Dønna har jeg fått opplevd på sitt aller beste med strålende vær og flotte folk, sier Stoltenberg.

Ferie og jobb i noen dager
- Jeg har vært på en blanding av ferie og jobb. Turen startet i Verdalen på Stiklestaspelet og vi kjørte derfra til Rørvik med Lisbeth Berg-Hansen, før vi dro videre til Bindalen og fisket litt og gikk tur i fjellet. Jeg var også på fotballkampen i Stockholm før vi kom hit til Herøy med båt fra Brønnøysund, sier en avslappet statsminister.

Privat besøk og flotte omgivelser
Stoltenberg skal være på Herøy og nyte noen dager til før han drar på et stort møte i Sandnessjøen med alle Arbeiderpartiets stortingskandidater fra Nordland.

- Vi må takke tur laget her på Brasøy og Husvær for at de har merket turløypene så godt, selv en statsminister finner frem, ler Stoltenberg.

- Jeg syntes det er veldig trivelig at statsministeren legger et besøk til Herøy kommune og jeg trodde ikke jeg skulle få treffe han her på Kråkebollen kafe i Brasøy, det setter jeg veldig stor pris på sier ordfører Arnt Frode Jensen. Helgeland er en kommende region innen reiseliv og i tillegg er vi sterke på oppdrett og nå olja, så denne regionen kommer til å vokse veldig mye fremover. Det er en årsak til at det går så bra, vi har gode alliansepartnere i regjeringen, sier ordfører Arnt Frode Jensen.

Gerd Almendingen driveren av Kråkebollen kafe i Brasøy syntes det var stor stas å få statsministeren på besøk og statsministeren poserte villig sammen med Gerd.