Kommunen er nå sluttfasen med et todelt prosjekt for å få satt i drift en slamavskiller på Hestøya. Denne har større rensegrad enn vanlig, og skal i starten sørge for rensing av avfall fra bedrifter på Herøy næringspark.

Første del av dette prosjektet ble utført av entreprenør Olaf Pettersen i fjor høst. Det ble da gravd ned rør langs fylkesveien til renseanlegget fra de aktuelle bedriftene. I tillegg ble det lagt ny vannforsyning til Inter Notservice og satt opp en brannvannstasjon og pumpestasjon. Sluttsummen for dette arbeidet var på rundt 6 millioner kroner eks. mva.

Del to av prosjektet er utført av entreprenør Trond Tverå fra Mosjøen, etter at de vant en anbudskonkurranse med fire tilbydere. Kontraktssummen er på rundt 9 millioner kroner eks. mva. Dette innebærer at kommunen har investert totalt rundt 15 millioner kroner for å få på plass et renseanlegg som tilfredsstiller alle krav til rensing.

- Det er satt ned to tanker der det er ventiler og annet utstyr som sørger for at alt avfall gjennom en renseprosess blir skilt ut i den ene tanken. Dette avfallet må lastes opp og kjøres bort, sier ingeniør for vann og avløp i Herøy kommune, Odd Arne Svinøy.

- Del to av anlegget ble påbegynt i høst og skulle egentlig vært ferdig 30. januar i år, men på grunn av en del forsinkelser på levering av utstyr og en del endringer blir de ikke ferdig til denne datoen. Sluttdatoen er derfor ikke helt satt enda, sier Svinøy.

- På sikt er det tenkt at alt på Hestøya skal tilknyttes anlegget, men foreløpig er det for lite grunnlag og ikke aktuelt å knytte til de 2-3 boligene som ligger der, avslutter Svinøy.