Like etter klokken 23 tirsdag kveld kom det melding om brann i undustribygget til Seløy Sjøfarm på Herøy.

- Det ble raskt konstatert at det vare n reel brann og gikk ut trippelvarsling og alle nødetater rykket ut. Brannmanskaper var raskt på plass og fikk startet slokkearbeidet, sier lensmann Oddbjørn Lorvik til Herøyfjerdingen.

Evakuering vurdert
- På grunn av at bygningen inneholdt to store tanker, fylt med henholdsvis acetylen og oksygen ble det en periode vurdert evakuering innenfor en radius på 2,5 km. En kan bare tenke seg hva som svirret rundt i hodene på mannskapene i denne perioden. På grunn av at tankene stod innendørs og at brannmannskapene mente de hadde kontroll på tankene ble dette ikke gjort, sier Lorvik.

Eksplosjonsfaren medførte naturlig nok at brannmanskapene ikke kunne starte slukkearbeidet med det samme de ankom, noe som igjen førte til at brannen tok seg skikkelig opp før slukkingen kunne starte.

Brannvakt
Brannvesenet fikk først i følge politiet kontroll over brannen 00.15, men den blusset opp igjen i 2. etasje i kontorfløyen like før klokken 01.00 Det ble holdt brannvakt utover natta til politiet overtok vaktholdet i morgentimene, sier Lorvik.

- Brannen blusset også opp flere ganger i løpet av natta og morgentimene. Hjullaster ble også kjørt inn i bygget for å komme til brannen og få luftet ut, sier daglig leder av Seløy Sjøfarm, Jan Erik Jakobsen.

Totalskadd
- Vi avventer bistand fra kriminaltekniker og eltilsynet før vi kan si noe om årsaken til brannen. Vi må vente til brannen blir kald og regner med at det vil bli foretatt åstedsundersøkelse i løpet av uka, avslutter Lorvik.

- Bygget er totalskadd og må nok totalrenoveres. Det var dessverre dårlig med backup av data, men vi fikk berget ut datamaskiner fra kontorbygget som vi håper at vi kan få ut innholdet på. Det er vanskelig å si noe om hvor mye verdier som har gått tapt i brannen, sier Jakobsen.