Gjennom to akter med innlagt pause fikk vi servert hele 20 nummer som virkelig fikk fram latteren fra første stund. Når en tenker på at elevene har hatt svært kort tid på seg til å lære seg tekst å få revyen klar, så er det ekstra imponerende at de klarte å levere en slik forestilling.

Revyen startet som så ofte før med et friskt og fengende dansenummer før vi fikk møte revyens gjennomgangsfigur Else Kåss Furuseth, spilt av Sandra Angel. Hun harselerte med doforholdene på de gamle fergene før hun tok turen til Tommy Eides berømte toalett. Her fikk hun pyntet sykkelen sin med den ikke ukjente ugressplanten «hæmulæ» (høymol) før hun syklet videre til Spar-butikken på Tenna der hun fikk møte innehaver Arild og sauebonde Ketil i diskusjon om butikkdrift og sauehold ved de nye trafikklysene.

Som vanlig slapp ikke ordfører og andre lokale politikere unna denne gangen heller. For å få fart på fastlandsforbindelsen ringte en overoptimistisk ordfører Elbjørg til ordførerne i Dønna og Alstahaug og lovet at alle skulle få oppfylt et ønske. Problemet var bare at det til slutt endte med at ingen veier gikk fra Herøy til fastlandet.

Aktivitør Helena sin flotte innsats for beboerne på omsorgssenteret fikk også sin plass i revyen gjennom flere nummer. «Petter på skjæret» slapp heller ikke unna og vi ble tatt med på en pre-lansering der Alf Knutsen og Hans Inge Fagervik var i fokus.

Første akt sluttet med et artig nummer der en stepappa skulle synge sangen Byssan lull til en liten krabat. Han var full av spørsmål om hva teksten i sangen betydde og stepappaen svarte etter beste evne, før han til slutt mistet tålmodigheten.

Etter en pause med salg av kaffe og kaker fortsatte andre akt med et smell der vi fikk servert et meget godt drag-nummer til sangen Barbie Girl av Aqua. Et nummer om befolkningsøkning og manglende drag på damene fikk også fart på publikum før vi fikk møte to karer fra Sandvær i diskusjon rundt kaffebordet der temaet var fastlandsforbindelse til Sandvær.

Tradisjonen tro fikk vi også denne gangen være med på et kommunestyremøte der motsetningene mellom posisjonen og opposisjonen kom tydelig fram.

Farmen kjendis fra Herøy fikk også sitt eget nummer før det ble arrangert bakemesterskap der til slutt Monika fra Brasøy stakk av med seieren med en høyst utradisjonell kake som det nok ikke finnes maken til.

Denne gangen var det ingen av elevene som bidro med rene sangnummer, men de imponerte til gjengjeld med mange flotte dansenummer. En egen rap var også på plass og for første gang var det også med et eget steppenummer med nyinnkjøpte steppesko. De som har prøvd dette vet at dette er svært vanskelig, og til tross for kort tid med øving klarte Mali dette med glans. En egen ballettdans av Albert var også imponerende.

En revy må oppleves og det har egentlig lite for seg å ramse opp alle numrene. Det som er helt klart er at alle ungdommene i 10. klasse bør være stolte over egen innsats.

Det er bare å ta av seg hatten for alle som står bak, og det er spesielt imponerende at de klarer dette på så kort tid. Kyndig veiledning og regi av teaterinstruktør Kari Renate Nilsen var nok også med på å heve prestasjonene på scenen.

Det er Kirsti Iversen og Erlend Sjåvik som er kontaktlærere for årets avgangsklasse. Dette er lærere som har en lang tradisjon med å både skrive revynummer og sette opp skolerevyer. Foruten Kirsti og Erlend har også lærer Ann-Kristin Lenning og tidligere lærer Stian Prestø skrevet årets revynummer.

Tusen takk til Sylwia Isabella for flotte foto.

Her ser vi hvem som spilte i de ulike rollene:

Nummer
Tittel
Hvem
1
Åpningsdans
Alle
2
Hos Tommy
Etcetera
Tommy Eide: Malin
Else Kåss Furuseth: Sandra
Herøyfjerding: Amalie H
Turist: Storm
3
Ketil og Arild på rødt lys
Arild Grønbech: Albert
Ketil Pettersen: Mathias
Sauer: Danylo, Eline og Erika
4
Fastlandsforbindelse og sånt.
Elbjørg Larsen: Mali
Peter Talseth: Mirelle
John-Erik Johansen: Amalie H
5
Steppenummer
Mali, Albert (ballett)
6
Gammelsketsj
Jendor: Frida
Kåre: Mathias
7
Helene og gutta
Helena Angel: Rani
Gutt 1: Iselin
Gutt 2: Steffen
Gutt 3: Erika
8
Gamlisdans
Erika, Amalie H, Hjørdis, Iselin og Rani
9
Petter på skjæret
Alf Knutsen: Amalie L
Hans Inge Fagervik: Danylo
Petter Dass: Danylo
10
Byssan Lull
Stepappa: Steffen
Baby: Andre
2. AKT
11
Sang/drag-nummer
Storm
12
Sandværkaran
Helmer: Eline
Gunnar: Nathalie
13
Befolkningsøkning
Mann: Albert
14
Kommunestyremøte
Elbjørg Larsen: Mali
Einar Martin Nordnes: Mathias
Vegar Dalen: Tora
Oddbjørn Lorvik: Iselin
15
Farmen kjendis 2023
Tor Olav Olsen: Inga
Anne Lise Gjengaar: Eline
Torgeir Lenning: Erika
Wenche Sæthre Jørgsen: Mirelle
Alf Knutsen: Amalie M
Elbjørg Larsen: Mali
Tommy Eide: Malin
John-Erik Johansen: Amalie H
Line Olsen: Frida
16
Bakemesterskapet
Trine Valberg: Rani
Trine Albrigtsen: Frida
Elisa Thoresen Hanssen: Iselin
Karina Holstad: Tora
Monika Mathisen: Amalie M
Rune Feldt: Steffen
Andreas Jørgensen: Mathias
17
Hjemmebakesangen
Rani, Amalie H og Mirelle
18
Rap
Mathias, Amalie, Tora, Malin
19
Bassengåpning med Helene og gutta
Elbjørg Larsen: Mali
Helena Angel: Rani
Lars Olav Mogård-Larsen: Andre
Gutta: Erika og Iselin
20
Avslutningsdans
Alle

Sandra spilte gjennomgangsfiguren Else Kåss Furuseth og Dennis styrte lyd/lys.

Klasse 10 ved Herøy skole består av disse elevene:

Danylo
Aldunov
Steffen
Andreassen
Erika Lie
Angel
Sandra Lie
Angel
Andreas Skogmo
Berg
Eline Dorthea
Engevik
Malin Bakkelid
Eriksen
Storm Andreas
Jahr-Nilsen
Iselin
Jenssen
Amalie Hjørdis
Johansen
Mathias Leander
Jørgensen
Nathalie Pettersen
Kleiven
Amalie Marie
Lund
Inga Olsen
Lundestad
Mali Opland
Nyalwal
Tora Martine Svelle
Olsen
André
Olsen-Dahlen
Frida Olsen
Roan
Rani
Selvåg
Albert
Sikora
Mirelle
Taidla
Dennis
Östensson