- Jeg har vært veldig i tvil om jeg skulle la meg vaksinere mot svineinfluensaen. Det som kommer i media er vanskelig å bli klok på.
 
Men da fastlegen min anbefalte meg å ta vaksinen bestemte jeg meg.
 
Jeg har vært så mye syk tidligere at jeg vil sikre meg, forteller Evy Teigland til Herøyfjerdingen etter at helsesøster Edith Rishaug Hanssen har satt vaksinen.
 
Stor kø
Det har vært meget stor pågang fra folk etter at helsestasjonen startet med vaksinering for to uker siden.
 
Fortsatt er det personer i risikogruppene som prioriteres, men i dag har også barnefamilier anledning til å få vaksinen.
 
Helsesøster Rishaug Hansen forteller at hun så langt ikke har fått tilbakemeldinger om noen som har fått reaksjoner etter vaksinering.
 
- Du kan bli litt øm på armen og få litt hevelse. Noen kan få litt feber eller frostfølelse i kroppen.
 
Alle får
Nesten som ved en vanlig forkjølelse, sier Edith Rishaug Hansen som lover at alle som ønsker å bli vaksinert mot svineinfluensa og vanlig sesonginfluensa vil få vaksine.
 
- Akkurat nå er vi imidlertid fri for sesonginfluensa-vaksine. Og når vi ikke kan sette begge vaksinene samtidig, må folk vente en uke før de får sesonginfluensa-vaksine, sier helsesøsteren.
 
Etter at Evy Teigland har fått sin vaksine blir hun registrert i det nasjonale vaksineregisteret SYSVAK. Dermed vet helsevesenet hvem som er vaksinert.
 
Klokken ni i dag tidlig åpnet Edith Rishaug Hansen vaksineringen, men allerede lenge før den tid var venteværelset ved tannklinikken fylt opp av folk.
 
Må skrive seg opp
På døra henger et ark hvor folk må skrive seg opp i køen bak alle de som allerede sitter og venter.
 
Her fant vi blant andre ventende Trine Heggheim og ungene Solveig og Marcus.
 
- Vi har en jente som er i risikosonen, og dermed bør hele familien ta vaksinen.
 
Dessuten bør man ta vaksinen nærmest i solidaritet for resten av samfunnet, mener Trine Heggheim.
 
Etter hvert som folk får tatt vaksinen blir de flyttet over til legekontorets venteværelse. Her må alle vente i 20 minutter før de kan dra.
 
- I tilfelle man får en eller annen allergisk reaksjon, forsikrer Edith Rishaug Hansen.
 
Det koster 50 kroner å få satt svineinfluensa-vaksinen.