- Vi ønsker at foreldrene til unger i Herøy IL skal bidra med både småkaker og andre ting vi kan selge på julemessa.
 
Ta kontakt med enten
Hilde Olsen på telefon 915 66 396 eller
Marit Pettersen på telefon 481 30 735
 
Oppfordringen kommer fra de ni driftige kvinnene som hver onsdag møtes i klubblokalene til idrettslaget for å skaffe penger til ungenes ulike aktiviteter.
 
I kveld har Ann Kristin Albrigtsen med seg selve hovedpremien til julemessas loddsalg, nemlig en svær julenisse. Kroppen er kjøpt, men de flotte klærne har Ann Kristin laget.
 
Loddsalget viktig
Bare loddsalget alene pleier å innbringe mellom 16.000 og 18.000 kroner hvert år. Omtrent halvparten av inntektene på hele messa.
 
Hvert år innbringer julemessa mellom 30.000 og 40.000 kroner, som blir gitt til hovedlaget i Herøy IL. Så blir pengene fordelt videre til de enkelte gruppene.
 
I fjor kom det inn tett innpå 40.000 kroner på julemessa.
 
Fra september til desember bruker de tre timer hver onsdag i støtteforeningen og produserer ulike ting som selges på julemessa. Men de trenger mer enn de selv kan lage.
 
Hjelp til
Derfor oppfordrer de herøyfjerdingene til å ta i et tak og lage ting for salg. Det gjelder også småkaker som kan selges på messa.
 
Når du ringer Hilde eller Marit får du bokser som disse småkakene skal oppbevares i.
 
Når de først er i stemning for oppfordringer, legger kvinnene til at de veldig gjerne vil ha flere med på møtene sine.
 
Like i forkant av julemessa skal kvinnene møtes for å bake lefse – som også skal selges og skaffe penger til Herøy IL.
 
Første møte 1990
Heidi Nilsen fører protokoll og kan fortelle at første møte i ”Støtteforeningen for Herøy IL og bordtennisklubben” (før bordtennisklubben ble en del av Herøy IL) ble holdt 5. mars 1990 og på den tiden ble møtene holdt i den nå nedlagte Nord-Herøy skole.
 
Den gangen – som i kveld – var det ni kvinner til stede. Ingen av de som i dag er med deltok da.
 
Men flere av dagens aktive kvinner i støtteforeningen kom med ikke så lenge etter. Og fortsatt holder de koken.
 
- Både fordi det er viktig å få inn penger til idrettslagets drift og fordi det er hyggelig og sosialt å møtes, forteller kvinnene.
 
Som er Anita Vatnan, Johanne Solem, Heidi Nilsen, Trine Færø Jakobsen, Ann Kristin Albrigtsen, Marit Pettersen, Ragnhild Larsen og Hilde Olsen.