Herøy kommune mottok 12. januar i år søknad fra sykepleiere i Mosjøen om støtte til et prosjekt der de skal ha et to dagers seminar i Mosjøen denne våren, etterfulgt av veiledning til ressursgrupper i et år.

Ansatte og frivillige

Målgruppen for dette prosjektet og seminaret er ansatte og frivillige i kommunene Vefsn, Grane, Hattfjelldal, Herøy, Alstahaug, Leirfjord og Dønna.

Sykepleierne som står bak søknaden har startet et prosjekt som dreier seg om kompetanseheving blant personell og til frivillige i ulike deler av helsetjenesten.

Lindrende tilbud

Et av målene er at innbyggere i kommunene skal kunne motta et lindrende tilbud der man bor når alvorlig sykdom oppstår. Det kan være inne på ulike sykehjemsavdelinger eller hjemme.

De ønsker å sette fokus på det lindrende perspektivet, og heve kvaliteten, innholdet og samarbeidet i eldreomsorgen.

Holdninger

De jobber aktivt for å utvikle tjenestetilbudet. Det være seg holdninger blant ledere, ansatte og frivillige i kommunen.

Studier viser at mange pasienter frykter en "dårlig" avslutning på livet, og de fleste er opptatt av å motta god smerte- og symptomlindring

Stor vilje

Prosjektet har fått 85.000 kroner i midler fra Sosial- og Helsedirektoratet, men det er ikke nok til å arrangere seminaret, og de søker derfor å støtte til prosjektet.

Viljen og ønsket om å gjennomføre prosjektet er stort, men uten økonomisk støtte er det ikke mulig å gjennomføre i ønsket størrelsesorden.

Anbefalte støtte

Enhetsleder på sykehjemmet, Wenche S. Jørgensen har anbefalt å støtte prosjektet.

"Dette er en flott prosjekt som handler om å gi kompetanseheving blant personell og frivillige innenfor lindrende behandling til de med alvorlig sykdom", heter det i uttalelsen.

Vedtaket i formannskapet var enstemmig.