Kor i Dønna består av sangere fra både Herøy og Dønna, i år som i fjor. Og som i fjor skal de lokale sangerne mervirke på forestillingen "Stjerna fra øst".

Det er Geirr Lystrup som har skrevet stykket og han er også med som både sanger og forteller.

Stykket er en russisk variant av fortellingen om Jesusbarnet og inneholder svært mye vakker russisk folkemusikk. Til norsk tekst av Lystrup.

Ny solist I fjor var det Ragnhild Sjåvik fra Herøy som på en nydelig måte sang sammen med Geirr Lystrup da forestillingen gikk i kirkene i Herøy og Sandnesjøen.

I år har Kor i Dønna, til tross for at koret var strålende fornøyd med Ragnhild Sjåvik i fjor, ønsket å slippe til en ny lokal sanger, nemlig 20 år gamle Janne Kjellevold fra Dønna.

Marit Opland Savic i Kor i Dønna forteller at Geirr Lystrup har ønsket å synge i Alstahaug kirke.

- Samtidig får vi brukt andre kirker enn de vi besøkte i fjor. Dermed blir det ny solist og andre kirker vi besøker, sier Opland Savic til Herøyfjerdingen.

Mange nye korsangere En god del av sangerne som var med i fjor er ikke med i år, men er erstattet med nye sangere fra begge kommuner.

- Vi setter opp "Stjerna fra øst" fordi vi syns det var så morsomt i fjor og fordi Geirr Lystrup imspirerer oss til å gjøre dette en gang til, avslutter Marit Opland Savic.

Lørdag 13. desember kan forestillingen oppleves i Alstahaug kirke, mens det søndag 14. desember er Dønnes kirkes tur.

Konsertene begynner klokken 18 begge dager.

Dermed kan folk fra både Dønna og Herøy greit få med seg konserten også i Alstahaug kirke.

Kor i Dønna øver i Montessoriskolen på Bjørn hver mandag kveld med organist i Herøy, Nikolai Sudenko, som instruktør.