Stiller ut på kvinnedagen

tone_toft1
Tone Toft fra Brasøy åpner torsdag 6. mars utstillingen "HelgelandsBlått" i Sorenskrivergården i Sandnessjøen. Utstillingen er åpen til og med 9. mars.
Motivene til bildene er i stor grad henet fra Helgeland.

” Naturen presser på fra alle kanter her ute på Brasøy  - og jeg merker at den griper stadig sterkere inn i billedprosessen.

Og de HelgelandsBlå formasjoner trer frem. Et eventyr om lyset, havet og trollfjella,”  sier Tone Toft til Herøyfjerdingen.

Tone Toft og samboer Bjørn Økern kjøpte i 2004 den nedlagte skolen i Brasøy og  har gjort den om til BrasøyGalleriet Kulturverksted og galleri. I kjelleretasjen holder Polarbjørn til.

Tone Toft sier egen frigjøringsprosess, og det å våge og ta et sprang i livet, gjenspeiler seg i bildene.

Naturen inspirasjonskilde Og den største inspirasjonskilden er nettopp naturen som danner et bakteppe i de fleste av bildene hennes.

"Kvinneskikkelser i alle mulige varianter er derfor blitt gjennomgangsfigurer. De representerer både glede, sorg, styrke og lidelse. Rett og slett det å være menneske, " sier hun videre til Herøyfjerdingen.  


I dag er BrasøyGalleriet Kunst og Kulturverksted en realitet. Et lite kraftsenter på yttersia av Helgelandskysten – og hvor utstillinger, workshops og kreativ utfoldelse finner sted. 
tone_toft1
Tone Toft med bilder fra utstillingen "HelgelandsBlått".

Annonser