Mange hadde gledet seg lenge og alle hadde pyntet seg til nyttårsballet sist fredag. Det var Herøy ungdomsklubb med Kristine Kleven og styret i spissen som på denne måten utfordret ungdommene.

Og de unge tok utfordringen. I flotte kjoler og fine dresser var det nesten som å være i en annen tid.

På kjøkkenet var Jannicke Edvardsen og Stine Sandvær Marthinussen i hektisk arbeid med å lage mat til 50 gjester.

- Vi åpnet dørene klokken 19, og klokken 20 be middagen servert, nemlig kyllingsalat med  fruktcoktail til dessert, forteller Kristine Kleven.

Polonese Og deretter kom polonesen.

I god gammel tradisjon stilte ungdommene opp i salen og på scenen tok et levende lite strykeorkester fra Leirfjord plass: Leirfjordstrykerne.

Anført av Bjørn Eilif Hansen og Kristine Kleven  gikk det tur i tur til musikken. Og etter den lange polonesen ble ungdommene utfordret til å danse polka.

Leirfjordstrykerne måtte returnere etter bare et par numre fra scenen. Resten av kvelden var det tradisjonell ungdomskveld.

Blant annet lekte "festdeltakerne" stol-leken og de danset limbo.

Men - forteller Kleven:

- Vi hadde en del kåringer å bekjentgjøre: Kveldens danseløve: Stian Lorentsen Kveldens gentleman: Bjørn Eilf Hansen. Peneste hårfrisyre: Kristine Kleven Peneste kjole; Kristine Lynghaug Peneste dress: Emil Reinertsen


Og deltakerne kom til festen sammen med en jente eller gutt. De som hadde bedt med en fra det andre kjønn var med i kåringen av "Peneste par". Helene Heggheim og Arben Holstad fikk den premien fredag.