På grunn av begrenset plass og stor påmelding måtte boklanseringen gjennomføres i to omganger. Totalt var det over 150 mennesker som var innom butikken til Tommy under boklanseringen.

I fjor var Alf i Herøy kirke og presenterte boka «Salmesang – 50 av våre kjente og kjære salmer» og allerede ymtet han frampå at det nok ville komme ei bok etter samme prinsipp med julesanger i år. Det spesielle med disse bøkene er at man kan høre sangene på et eget lydpanel.

Julesangene er samlet og gjengitt i tekst, notesatser og med musikkakkompagnement på den medfølgende lydavspilleren. Sangene er valgt ut av Alf Knutsen, som også står for klaverspillet. Julesangene synges av Henrik Sand Dagfinrud og Anine Kruse Skatrud og den totale spilletiden på lydenheten er på hele to timer. Vakkert spill og vakker sang får følge av nostalgiske julekort – og sørger for julestemning i huset.

Bokbad og allsang
Under lanseringen mandag kveld var den mannlige sangeren Henrik Sand Dagfinrud med og sang flere av julesangene i boka til akkompagnement av Alf. I tillegg imponerte også fire jenter fra kulturskolen med flott sang sammen med sin lærer Reidar Moursund på gitar. Det hele startet med at Henrik sang vakkert Nordnorsk julesalme av Trygve Hoff og dermed tok det ikke lang tid før julestemningen på plass i Tommys julepyntede blomsterfjøs.

Kari Sjursen intervjuet Alf slik at vi fikk vite mer om boka og alle ble invitert med på flere allsanger.

Hvorfor lanserer du boka på Herøy hos Tommy ville Kari vite?
- Se dere rundt. Man finner ikke et bedre sted å lansere en julesangbok. Her er det maks jul, svarte Alf.

Hvorfor julesangbok?
- Jeg er glad i jula og vil gjerne jobbe når det er mye folk i kirka og alle synger. God allsang er noe av det beste jeg vet. Sang er godt for både kropp og sjel.

- Lydpanelet er et greit verktøy for å få fram sangen og jeg håper også at boka fanges opp av skoler og barnehager, sa Knutsen.

Alf fortalte at han hadde valgt ut både gamle og nye julesanger i boka si.

- Tradisjon er viktig og jeg har også sett på melodier jeg liker godt. De fleste julesanger kommer ikke opprinnelig fra Norge, men fra land som Tyskland eller England. Jeg er spesielt glad i engelske julesanger og for noen år siden var jeg i Royal Albert Hall og deltok på Christmas Carol Festival.  Det var en mektig opplevelse å oppleve et slikt kor og orkester og å få delta i allsangen med sammen med flere tusen mennesker, kunne Alf fortelle.

Flinke jenter fra kulturskolen
I tillegg til at den proffe sangeren Henrik Sand Dagfinrud framførte flere flotte julesanger med innlagt allsang var også kulturskolen i Herøy representert med jentene Tora, Mia, Thea og Dilana. De sang to julesanger fra boka som ikke er av de mest kjente, til vakkert gitarspill av sin lærer Reidar Moursund.

NRK Nordland overførte direkte
NRK Nordland var også til stede under boklanseringa og sendte et lite direktesendt innslag på distriktssendinga for Nordland. Etter manges mening var det synd at innslaget ikke ble lengre slik at seerne kunne fått høre mer av den flotte sangen.
Trykk her for å se innslaget

Etter konserten signerte og solgte Alf den flotte juleboka. Etter det vi har fått høre ble boka nesten utsolgt med en gang, men det kommer nok nye forsyninger.

I Herøy selges boka hos Tommy på ETCETERA – botaniske utskeielser m.m. mens den ellers blir å finne hos bokhandlere over det ganske land. Boka kan også bestilles på nettsteder som selger bøker.

På Youtube-klippet under kan dere se og høre litt fra boklanseringen. Beklager noe uryddig kameraføring.