Publikum fikk se et hjemmelag som fra første spark på ballen viste at de hadde et sterkt ønske om å vinne kampen. FK Herøy/Dønna viste god løpsvilje og kom flere ganger forbi forsvaret til Fauske/Sprint. Upresist pasningsspill førte imidlertid til at de store sjansene uteble.

Straffespark
Etter 13 minutters spill fikk hjemmelaget tildelt straffespark etter at Jørgen Hågensen ble holdt i en duell inne i feltet og samme mann satte straffesparket kontant i mål.

Hjemmelaget fortsatte å kontrollere kampen og hadde flere muligheter til å doble ledelsen. Forsvaret til Herøy/Dønna kommuniserte godt og ryddet opp de få mulighetene som Fauske/Sprint vartet opp med.

Etter 26 minutter fikk Fauske/Sprint tildelt frispark på ca. 25 minutter som ble satt direkte i mål av  Emil Pettersen på Fauske/Sprint og stillingen var nå 1-1.

Feilberegning av keeper
Bare to minutter etter reduseringen jaget hjemmelagets Sindre Pedersen en lang ball inn i bakrommet til Fauske/Sprint. Keeper til Fauske/Sprint var langt ute, men ble ubesluttsom og tapte en duell og Sindre Pedersen kunne dermed sette ballen i målet og sørge for hjemmelaget igjen var oppe i ledelsen.

Etter 42 minutter klarer et supereffektivt bortelag å igjen sørge for balanse etter at de kom seg løs på høyre kant og fikk slått et innlegg som ble satt i mål av Ronaldo Paul på Fauske/Sprint. Hjemmelaget følte nok at de fikk dårlig betalt etter spill og sjanser og lagene gikk til pause på stillingen 2-2.

God andre omgang
Andre omgang starter friskt og hjemmelaget har flere gode muligheter. Etter 56 minutters spill snappet Jørgen Hågensen opp en en dårlig avklaring i forsvaret til Fauske/Sprint og ser at keeperen står langt ute. Jørgen løfter ballen vakkert over keeperen og sørger for at hjemmelagt igjen er i ledelsen. Stillingen er nå 3-2.

Espen Antonsen kommer inn for Espen Lian og gjør seg fort bemerket på flere måter. Etter 72 minutter blir han spilt fri og øker hjemmelagets ledelse til 4-2. Bare fem minutter senere skårer Jon Olaf Paulsen med en fin heading på corner slik at stillingen er 5-3.

Helt mot slutten av kampen får Fauske/Sprint en redusering, men hjemmelaget har god kontroll og kampen ender 5-3.

Rødt kort
Mot slutten av kampen får Espen Antonsen unødvendig tildelt sitt andre gule kort og blir dermed utvist og må stå over neste kamp.

En jury kåret de tre beste på hjemmelaget og gav 1 poeng til Sondre Hansen, 2 poeng til Lars Vegard Berfjord og 3 poeng til Jørgen Hågensen, som dermed ble kåret til dagens spiller.

FK Herøy/Dønna har nå 22 poeng og ligger som nummer fire på tabellen. Grand Bodø topper tabellen med 25 poeng.