Med Herøy musikkorps som arrangør, ble det julestemning for alle de oppmøtte denne kvelden. Julekor med band, kulturskolen, gjesteartister og årets hemmelige julegjest bidro alle til å sette tilhørerne i julemodus. Den hemmelige julegjesten skal forbli hemmelig litt til, men skal selvfølgelig avsløres også for leserne av Herøyfjerdingen litt senere i denne artikkelen. 

Alt var duket for vakre toner, lunefulle melodier og imponerende musikalprestasjoner
Kvelden ble åpnet av rektor, dirigent og pianist for musikkorpset, Lars Olav Mogård-Larsen. Han kunne informere om at Herøy musikkorps ofte er på reise, og det også godt utenfor kommunens grenser til større internasjonale byer som Riga, København, Brigthon. 
Første musikale innslag for kvelden var "Nå tennes tusen julelys", og her ble det allsang med korps. Korpset ble dirigert med stødig hånd, det samme ble de oppmøtte av de fantastiske toner og melodier som fylte en godt oppvarmet kirke. Korpset fulgte så opp med å spille "When You Wish Upon a Star", "The Christmas song" og "Jeg så mamma kysse nissen" (sistnevnte en favoritt hos trombonerekka), informerer Lars Olav med glimt i øyet).

Deretter ble en av mange stjerner Herøy har fostret introdusert, Pernille Reinertsen "PLENTY" med sangen "Himlen i min favn". Tilhørerne ble fylt med vakker englesang og responderte med stor applaus. 
Påfølgende spiller korpset "En stjerne skinner i natt" og koret stemmer i med Gjertrud Aune Færøy som solist og Kirsti Iversen på fløyte. "Tenn lys" etterfulgt av "Shine your light" med Ola Loe i solorollen satte for alvor inn julegleden hos folket, allsang i siste del og nærmest trampeklapp var det som fulgte etter dette kunsstykket. 
Koret med band fulgte så opp med "Det lyser i stille grender" og "Sangen til julestjerna". 

Årets hemmelige julegjest  
Så var det endelig tid for årets julegjest! Kirkerommet sitret av spenning, men nå var det altså klart; vår alles kjære Helena Angel ble presentert som årets julegjest og invitert opp til mikrofonen. Helena jobber som aktivitør ved Herøy omsorgssenter, og er en av de som gir beboerne der en meningsfull tilværelse. Hun sier at omsorgssenteret ikke bare er et hvilehjem- det er selvfølgelig rom for å hvile, men det er også et sted hvor det er stort fokus på aktivitet. Det er likevel ikke aktivteten alene som er viktigst, men fellesskapet som skapes gjennom og rundt aktivitetene. Helena ønsker at det skal skje ting, gjerne litt liv og røre for å gjøre en hverdag mer spennende for beboerne. Hun trekker også frem sin takknemlighet for frivilligheten i Herøy kommune, og det er flere som tar kontakt for å høre med henne om det er noe de kan gjøre. I avslutningssekvensen sier hun: "Man slutter ikke å ha det artig når man blir gammel, men man blir gammel når man slutter å ha det artig!" Før hun finner plassen sin igjen for å nyte resten av konserten får hun overlevert blomster av Oddbjørn Lorvik. 

Flere fine prestasjoner i vente
Nå var det duket for Kulturskolen, og her var det Gaspar Becze og Kaja Holmen som skulle få spille hovedrollene.
Først ut var Gaspar med sin fengslende fremføring av "Lang desembernatt", en stemme med innlevelse og tilstedeværelse fylte benkeradene. Deretter var det Kaja sin tur med sangen "Home for Christmas", og rommet ble erobret av hennes fløyelsmyke stemme. Begge disse innslagene ga nok mersmak hos tilhørerne, og mest sannsynlig er det nok ikke siste gang vi får høre disse to. 

Korpset fuglte så opp med to låter, "White Christmas" og "Fairytale of New York", før de oppmøtte ble med i allsang på den klassiske "Julekveldsvisa". 
Deretter var det tid for "Fred på jord" med Trine Lillebjerka som solist på trompet, før det ble spilt "Nordnorsk julesalme" med Renate Dalen som solist på klarinett. Line Olsen sang solo i påfølgende "Kviskre ei bønn".
Årets julekonsert ble avsluttet med "Deilig er jorden", hele salen reiste seg og bidro til allsangen.  

Det var kanskje litt småkjølig ute denne desemberkvelden, men musikken og sangen som ble levert varmet nok både den ene og den andre!