3. januar sendte Herøy kommune brev til finansminister Sigbjørn Johnsen i forbindelse med at kommunen ønsket å igangsette et pilotprosjekt for integrering og registrering av tilflyttere.

Kontoret for bosetting Her foreslår kommunen at kontoret for bosetting og inkludering i kommunen foretar ID-kontrollen for utenlandske innflyttere og arbeidstakere.

Dagens regelverk og praksis tilsier at alle som skal ha skattekort eller bli registrert som bosatt skal møte ved Skatteetatens kontorer for kontroll av identitet.

Skattekontoret nedlagt Bakrunnen for dette er nedleggingen av skattekontoret i Herøy, noe som befører at utenlandske tilflyttere til Herøy må reise ut av kommunen for å registrere tilflytting til kommunen og ID-kontroll.

For Herøy er dette vesentlig for å øke innbyggertallet.

Må reise langt for registrering Fra 1. februar i år må de som ikke er registrert i Folkeregisteret tidligere reise til enten Mo i Rana eller Brønnøysund for å få utført tjenesten.

Dette ble inntil i fjor utført i Herøy. Prosjektet "Integrering og inkludering av tilflyttere" har som hovedmål å gjøre Herøy ledende i Norge på inkludering og integrering.

Dette skal medvirke til å gjøre Herøy kommune til en foretrukket bo-kommune for arbeidsinnvandrere.

Setter pris på I brevet til Herøy kommune skriver finansminister Sibjørn Johnsen at han setter pris på Herøy kommunes engasjement for integrering og inkludering av innflyttere til kommunen.

I tillegg setter han pris på kommunens konstruktive innspill for å finne gode løsninger for innflytternes behov for kontakt med skatte-etaten.

Tilstedeværelse "For å ivareta servicen for brukerne vil imidlertid Skatt nord kunne tilby tilstedeværelse i Herøy kommune i enkelte perioder med stort behov for utenlandsk arbeidskraft og dermed mange som har behov for å få gjennomført ID-kontroll i forbindelse med søknad om skattekort.

Jeg vil derfor be Skatt nord ta kontakt med Herøy kommune for å avtale et møte i nærmeste framtid.

Gode løsninger Jeg håper dette vil legge grunnlag for et godt og konstruktivt samarbeid for å finne gode løsninger for arbeidsgivere og utenlandske arbeidstakere i Herøy kommune", skriver finansminister Johnsen til Herøy kommune.

Vedlagt følger en kopi av brev til Skatt nord i Tromsø, hvor han ber Skatt nord ta kontakt med Herøy kommune for å avtale et møte om saken.

Fornøyd ordfører Ordfører Arnt Frode Jensen er meget fornøyd med å ha nådd fram med henvendelsen.

- Dette er veldig positivt når finansministeren åpner for en løsning som gjør at vi kan ha skattekontoret åpent enkelte dager.

Gjør det enklere Det vil gjøre det enklere for innflytterne å kunne registrere seg, sier ordfører Jensen.

Han sier at møtet med Skatt nord vil bli holdt 27. eller 28. februar.