Startet jordomseilingen

side_12_foelg_hilde
I går ettermiddag seilte Reidun og Finn Fagervik ut fra Aker Brygge med "Hilde". Dermed har de startet på den to år lange jordomseilingen vi omtalte i Herøyfjerdingen i fjor.
Vi skrev i fjor om de to herøyfjerdingene Reidun og Finn Fagervik som i to år skal seile jorda rundt i seilbåten ”Hilde” (oppkalt etter datteren).

Mandag 30.juni forlot de Oslo med kurs for Skottland. Herøyfjerdingen skal følge deres ferd, men de som vil holde seg helt oppdatert kan titte innom deres nettside på reisen: www.seiltur.no/hilde.

Her vil du finne en blogg og mye annet.

- Ideen ble unnfanget for rundt fem år siden under en svømmetur på Kanariøyene. Siden har vi brukt tiden godt og forberedt oss. Vi syns vi kan unne oss dette etter å ha stått på i jobb og ellers i mange år.

Sa Finn til Herøyfjerdingen i fjor.

Eventyrlyst
Finn forklarer jordomseilingen som en blanding av eventyrlyst og behov for en pause.

- Dessuten er vi i en fase av livet hvor ungene har flyttet ut og har det bra, samtidig som vi ikke har barnebarn ennå. Hadde vi vært besteforeldre til noen små ville vi aldri lagt ut på denne turen, forklarer Finn til Herøyfjerdingen.

Loch Ness
Turen går først til Skottland, hvor de via en kanal skal krysse landet og seile på den beryktede sjøen Loch Ness. Så går turen til Spania, Portugal og Kanariøyene.

- Vi skal ikke stresse med å være et sted til bestemte tider. Men vi må krysse Atlanterhavet i en konvoi å 200 båter, og der må vi være på plass til fastsatt tid. Turen over tar for øvrig tre uker og vi håper å kunne feire felles jul i Karibien på en øy som heter St. Lucia hvor ungene med sine ektefeller/samboere kommer over, forteller Reidun og Finn.

Så skal de seile i Karibien, Panama og over Stillehavet. Deretter står Galapagos for tur, men deretter er ikke ruta bestemt.

Godt forberedt
Men de skal senere innom Fijiøyene, kanskje New Zealand og Singapore. Deretter blir det ventelig å seile ned langs India og Suez. Et eventyr bare å høre om, for alle oss som fortsatt bare drømmer om å gjøre noe slikt.

- Vi har forberedt dette i fem år nå. Økonomisk løser vi dette med å leie ut huset vårt i Oslo. Seile-erfaring har vi fått blant annet ved å seile Oslo – Herøy og tilbake og krysse Skagerak og Nordsjøen til Danmark.

Reidun tok kystskipper-eksamen i fjor, noe jeg har fra før. Dessuten har jeg tatt kurs i astro-navigasjon. Vi har begge gått kurs for å lære seiling fra bunnen av, så vi føler oss godt forberedt.

Ellers kommer vi langt med å være forsiktig, mener Reidun og Finn.
side_12_foelg_hilde
De to utflyttede herøyfjerdingene Reidun og Finn Fagervik har startet på sin to år lange jordomseiling.
side_15_seilbaat_paa_avstand
Og slik ser "Hilde" ut, båten som skal være Reidun og Finns hjem de neste to årene.

Annonser