Startet fullbooket fotokurs

fotokurs_diskutere_kamera1
I går ettermiddag kunne Håkon Flatøy ønske 15 fotointeresserte herøyfjerdinger velkommen til første kursdag. Så mange ville lære mer om fotografering at kulturskolen måtte til nei til flere.
- Vi er overveldet over at så mange ville være med og har vært nødt til å si nei til noen, sa lærer ved Kulturskolen i Herøy Håkon Flatøy da han i går ettermiddag dro i gang de første to timene.                            
 
Praktiske oppgaver
Og med flott solskinn utendørs var det nok flere som gledet seg over at det ikke bare skulle bli teori, men litt praktiske oppgaver ute.
 
10 av kursdeltakerne har speilreflekskamera, mens resten stilte med kompakt-kamera.
 
I første del skal kursdeltakerne lære om komposisjon og enkel digital billedbehandling, mens andre del handler om speilrefleks og avanserte kompaktkamera. 
 
Tegne med lys
I går startet Flatøy med å snakke kort om fotohistorie og konkluderte med at for å studere komposisjon kan det ofte være lurt å bruke maleri.
 
Og siden ordet foto betyr ”lys” og graf betyr ”maling” blir fotografering som å ”tegne/male med lys”.
 
Kurset skal gå over fem uker.
fotokurs_diskutere_kamera1
Synnøve Larsen (fra venstre), Jim Dahl, Vigdis Jensen og Svein Cato Jakobsen i ivrig diskusjon om kamera med kursleder Håkon Flatøy.
fotokurs_mange
Så mange ville lære mer om fotografering at kulturskolen måtte si nei til noen.
fotokurs_med_kompaktkamera
De fleste kursdeltakerne har speilrefleks-kamera, men et slikt kompaktkamera har mange fine funksjoner. Fra venstre Helene Grande, Halvard Jakobse og Kristin Furu Grande.

Annonser