- Demens er en komplisert lidelse, og det vanskelig for pårørende å se en av sine kjære nesten gradvis ”forsvinne”.

Gjennom ”Pårørendeskolen” kan man lære måter å takle dette på, sier leder for demensteamet i Herøy Rigmor Knutsen.

Påmelding innen 1. september Teamet består ellers av hjelpepleier i hjemmetjenesten Turid Jenssen og helsefagarbeider Anne Haraldsen.

”Pårørendeskolen” består av seks samlinger – hver på to og en halv time, på ettermiddagstid i september og oktober.

Påmeldingsfristen er satt til 1. september og det koster 300 kroner per deltaker. Dette inkluderer kursmateriale og servering.

Sammen med Dønna Påmeldingen skjer til Rigmor Knutsen på telefon 750 68 035 / 95 82 09 46 eller e-post: rigmor.knutsen@heroy-no.kommune.no

Datoene for de enkelte samlingene blir fastsatt etter hvert og her viser vi til Herøyfjerdingens nettside.

Behjelpelige med skyss Kursrekken kjøres sammen med demensteamet i Dønna og dersom det blir omtrent like mange påmeldte fra begge kommuner, vil man bytte på å ha samlingene i begge kommuner.

- Vi kan være behjelpelige med å skyss til og fra Dønna og vi kan også ta oss av den demente, gjerne hjemme, mens pårørende er på kurs, sier Knutsen.

Gi innsikt ”Pårørendeskolen” har som mål blant annet å gi pårørende økt kunnskap om demenssykdommer, gi innsikt i metoder for kommunikasjon og samhandling med personer med demens.

- Vi satser også på at pårørende skal få bedre kjennskap til rettigheter og aktuelle lover og hvordan man får kontakt med hjelpeapparatet, sier Rigmor Knutsen.

”Pårørendeskolen” legger opp til faglige forelesninger og plenums- og gruppesamtaler gjennom seks samlinger.

Følgende temaer blir belyst: - Sykdomslære kommunikasjon med personer med demens - pårørendes opplevelse og egenomsorg - sorg- og tapsreaksjoner og tjenestetilbudet i kommunen - tilrettelegging i hverdagen og lovverk.