Ingrida, som opprinnelig kommer fra Litauen, har drevet med Pilates i mange år og har vært trener i omtrent to år. Hun har instruktørkurs i Piltates fra hjemlandet. Hun er utdannet basketballærer og har vært på det litauiske landslanget og har nylig fått godkjent sin utdanning slik at hun kan undervise i basketball i Norge.

Gratis i starten
- I starten koster det ikke noe å være med, men etter en måned vil vi legge inn en treningsavgift. Alle interesserte vil da få prøvd treningsformen og vi vil kjøpe inn en del utstyr, forteller Ingrida.

Ta med matte
- Det kan være lurt å ta med egen matte dersom det er noen som har dette hjemme på grunn av at det ikke finnes så mange matter i aulaen. Jeg håper mange kommer på pilatestrening, avslutter Ingrida.

Beskrivelse av Pilates
Pilates er en skånsom men "hard" trening hvor kroppen trenes uten at leddene belastes. Pilates gir deg en positiv treningsopplevelse enten du er i god fysisk form, er utrent eller har plager med rygg, nakke/skuldre osv. Øvelsene bygger på seks grunnleggende prinsipper. Pust, konsentrasjon, sentrering, kontroll, presisjon, flyt og disse vektlegges i hver øvelse. Pilatesmetoden som er oppkalt etter opphavsmannen Josef Pilates er styrketrening, men det handler ikke om å pumpe opp musklene for at de skal bli så store som mulig.¨ Alt gjøres på en bestemt måte, ingenting overlates til tilfeldighetene. J.Pilates sa: "En øvelse som er utført korrekt er verd timer med feiltrening" eller ”Mindre er mer”. Pilatesmetoden brukes i dag over hele verden. Stadig flere ulike former for terapeuter benytter seg i dag av Pilatesmetoden, slik at pasienter kan delta aktiv i sin egen behandling. Dette har visst seg å ha en meget god effekt. Pilatesmetoden får deg ikke bare til å se bedre ut, du vil også føle deg bedre. Du vil få en sterkere og en mer utholdende muskulatur. Du blir mykere og mer løs og ledig i kroppen, noe som gjør at du føler deg mer avslappet og harmonisk. Kroppsholdningen blir bedre og du lærer deg å bruke kroppen på en mer korrekt måte. Og ikke minst, du vil få en ny større dose med energi. J.Pilates sa:  Etter 10 ganger vil du kunne føle forskjell Etter 20 ganger vil du kunne se forskjell Etter 30 ganger vil du ha en helt ny kropp !