- Vi har mange kreative sjeler i Herøy, og derfor håper jeg både interesserte kvinner og menn blir med på dannelsen av et interimsstyre torsdag kveld klokken 20. Og målsettingen er å få på beina et aktivt husflidlag i Herøy, sier Anne Lise Gjengaar til Herøyfjerdingen.
 
Og håper at riktig mange får lyst å bli med.
 
- Husflidlaget bør kunne befatte seg med alt fra lefsebaking, spinning, toving, strikking, trekjæring og andre gamle husflidteknikker.
 
Også for menn
Med det mener jeg at husflidlaget ikke bare bør omfatte kvinner, men selvsagt også menn, sier Anne Lise Gjengaar og tar et ekstra godt grep om strikketøyet.
 
Og minner om et kurs for noen år tilbake i treskjæring ved sentralskolen.
 
- I tidligere tider gikk folk på besøk til hverandre med strikketøyet under armen. Nå må også slike ting organiseres – i tilfelle det ikke passer med besøket, sier Gjengaar.
 
I begynnelse av oktober kan Herøy husflidlag bli tatt opp i fylkeslaget til husflidforeningen.
 
Ulike kurs
Anne Lise Gjengaar mener at Herøy husflidlag kan få satt i gang ulike kurs i for eksempel lefsebaking, hvis det skulle være interesse for det.
 
- Vi har mye kultur i Herøy også innenfor dette området å ta vare på, og som kan læres videre.
 
Nå kan vi gjøre dette gjennom husflidlaget. I tillegg kan vi møtes og inspirere hverandre, avslutter Gjengaar og oppfordrer så mange som mulig til å bi med på dannelsen av interimsstyret torsdag klokken 20 i fellesstua på Herøy omsorgssenter.