Standup-foredrag med Maria Stavang (Piateed)

Plakat arrangement i folkehelse Uka

Torsdag 12. september kl. 18.30 arrangerer MHU Dønna standup-show med Maria Stavang i kultursalen ved Dønna barne- og ungdomskole. Arrangementet er gratis for alle under 18 år.

Torsdag kveld kommer Maria Stavang (24) – også kjent som Piateed til Dønna for å holde standup-show der tema er oppvekst og seksualitet. Det er den lokale avdelingen av Mental Helse Ungdom (MHU) som står bak arrangementet, som er en del av folkehelseuka.

250 000 følgere på sosiale medier
Under aliaset @piateed har Maria Stavang blitt et internettfenomen med over 250 000 følgere på Facebook og Instagram. Bergenseren startet på standupscenen sommeren 2015 og året etter tok hun med seg nykommerprisen på Humorfest i Bergen.

Maria er uten tvil en kommende stjerne som blir lagt merke til. Bare i fjor gjestet hun programmer som Nytt på Nytt, P3-aksjonen, NRK Satirisk, Lørdagsrådet og Camp Senkveld.

Tilpasset fergeruta
Showet i kveld starter 18.30, og er tilpasset fergeruta fra Sandnessjøen. Styret i MHU opplyser at de har ordnet det slik at kommunebussen vil kjøre i skyttel etter at arrangementet er ferdig, slik at folk kommer seg tilbake med ferga.

Organisasjonen, beskrevet med egne ord av Dagny Elise Lundestad Johansen, styreleder i MHU:
- Mental Helse Ungdom er en organisasjon for alle mellom 13-31år. MHU har mange lokallag for ungdom rundt om i landet, lokallagene driver treffsted for medlemmene i sin kommune.

Et treffsted er et uforpliktet tilbud for unge på Dønna basert på frivillighet med tilrettelagte aktiviteter for ungdom der ungdommen selv får være med å bestemme. I motsetning til hva mange tror har MHU Dønna veldig lite fokus på psykisk helse, vårt hovedfokus faller på samhold og fellesskap.

Ett treffsted gjennom MHU er en sosial arena der ungdom får rom til å være seg selv, vi har faste møter annen hver uke og driver også bygdekinoen.

Plakat arrangement i folkehelse Uka.png

 

Deler av styret i MHU - 2019
Her er nesten hele styret i MHU Dønna samlet. Leder Dagny Elise Lundestad Johansen er nummer to fra høyre. (Foto: MHU Dønna)

Annonser