Sprudlende forfattermøte

vigdis_hjort
De rundt 30 kvinnene som var tilstede på Herøy Folkebibliotek fredag ettermiddag fikk møte en særdeles opplagt Vigdis Hjort. Hun ga tilhørerne en rekke humoristiske eksempler på hvordan hun skriver bøker.
- Ved å forandre litt på virkelige hendelser blir det mye bedre historier, sa forfatteren Vigdis Hjort.

Og ga flere eksempler på det, som da broren hennes i et friminutt på skolen forlangte å få tilbake buksa hun hadde tyvlånt fra ham.

- Egentlig var det en jakke jeg hadde lånt, men historien blir mye bedre med en bukse, fortalte hun og tilhørerne lo godt.

Og det fortsatte de å gjøre hele den timen Vigdis Hjort snakket og gjøglet.

Bare kvinner Herøyfjerdingens reporter var eneste hane i kurven på biblioteket, noe Vigdis Hjort fortalte ikke var så uvanlig.

- Men jeg opplever også ganger hvor menn møter opp, sa hun blant annet til Herøyfjerdingen før hun begynte å snakke til forsamlingen.

Hjort har skrevet over 20 bøker og mottatt flere priser gjennom sitt 25 år lange forfatterskap.

Språkets makt Hennes første oppdagelse av at hun hadde makt gjennom språket kom tidlig i skoleårene.

- Jeg hadde skrevet noen stygge ord på do-døra og dette gjorde utslaget hos rektor på skolen. Riktig replikk i riktig øyeblikk kan få stor betydning, la hun til.

Hun fortalte videre at hun ble utvist to ganger i sin skoletid, og begge gangene var det for noe som hadde med språk å gjøre.

Vigdis Hjort var både høyt og lavt, hoppet og ropte og brukte hele kroppen på å underbygge poengene i fortellingene.

Høyt og lavt Og hun gjorde det på en så morsom måte at forsamlingen lo nesten i ett. Eller de gispet eller humret samtykkende.

For Vigdis Hjort både leste og snakket om forelskelse og kjærlighet.

Kirsti Iversen takket til slutt forfatteren for et meget engasjert foredrag og overrakte henne CD\'en "Wherever I Go" av Reidar Moursund.

Forfatterbesøket var et samarbeid mellom folkebibliotekene på ytre Helgeland og Vigdis Hjort gjestet Dønna på onsdag og Leirfjord torsdag
vigdis_hjort
Forfatteren Vigdis Hjort snakket om hvordan hun skriver bøkene sine til rundt 30 herøykvinner.
vigdis_hjort2
Hun var høyt og lavt, hoppet og gestikulerte for å understreke poengene.
vigdis_hjort3
Vigdis Hjort leste også fra noen av bøkene sine.
vigdis_hjort4
Tilhørerne ble fanget av forfatterens intense fortellinger.
vigdis_hjort_kirsti
Kirsti Iversen takket Vigdis Hjort for et spennende foredrag og overrakte henne CD-plata "Wherever I go" av Reidar Moursund fra Herøy.

Annonser