Lørdag var hele gjengen samlet i aulaen på Herøy skole til øving og etter de vi kunne høre under prøvene lover det godt for torsdagens konsert.

Læreprosess
Det er et gammelt ordtak som lyder slik:  «If it works, don’t fix it»; så hvorfor tukle med Springsteens tekster, når de er så gode i utgangspunktet?

- Forklaringen er at dette prosjektet startet som en læreprosess. Hvis du skulle lære å skrive tekster, ville det ikke være fint å lære av en av de beste? sier Geir Berglund til Herøyfjerdingen.

Geir Berglund, som er tekstforfatteren av de gjendiktede Springsteenlåtene, ønsket å lære å skrive tekster på norsk, og på dialekt, og tekstene til Bruce Springsteen ble valgt til studieobjekter. Etter hvert ble de gjendiktede tekstene flere, og lysten og behovet for å prøve dem ut større.

Springsteenmesse
Geir Berglund har vært med i Herøybandet Rubb & Rake siden 2008, og dette var en naturlig arena for å prøve ut Springsteenlåtene med norsk tekst. Resultatet av dette ble et unikt samarbeid med menigheten i Herøy, der sju sanger ble brukt som en del av en gudstjeneste, og satt sammen til en «Springsteenmesse». Denne ble gjennomført i Herøy kirke høsten 2013.  Dette var en helt ny arena både å presentere denne typen musikk i, og som spillested for Rubb & Rake, som tidligere kun hadde spilt på ungdomshus og utesteder. Springsteenmessen ble også gjentatt i Sandnessjøen kirke vinteren 2014.

- Messa fikk gode tilbakemeldinger og neste mål var derfor å sette opp en hel konsert med gjendiktede låter av Bruce Springsteen, sier Berglund.

14 på scenen
- Jeg har over en treårsperiode gjendiktet 22 sanger, og både jeg og bandet følte derfor at det var mulig å gjøre mer ut av dette materialet. Resultatet av dette har blitt til konserten «Springsteen på norsk». Dette har blitt et stort prosjekt som involverer mange i det lokale musikklivet. I tillegg til de seks medlemmene i Rubb & Rake, har bandet fått med seg tre andre vokalister, en blåserekke med saksoofon, trompet og trombone og en pianist. På det meste vil det være 14 personer på scenen samtidig.

Rubb & Rake består av Geir Berglund (sang, gitar, munnspill), Svein Olav Heggheim (gitar, sang), Åge Johansen (gitar, trekkspill, sang), Jan Magne Berglund (tangenter, sang), Kaare Stenseng (trommer) og Svein Lundestad (bass). I tillegg har de fått med seg gitaristen Johnny Birger Hanssen, som forøvrig også var med på Springsteenmessa.

Egen blåserekke
Egen blåserekke hører med når det skal framføres låter av "The Boss" og på konserten består denne av Ola Loe på trombone, Nina Øhlen på saksofon og Jørn Høberg på trompet.

- Jeg prøvde meg på å skrive noter til blåserne, men oppdaget fort at dette ikke er min greie og derfor engasjerte vi Stein Ivar Mortensen fra Dønna til å ta seg av dette. Han har i tillegg til å være dirigent i Dønnahorn holdt på med dette i en årrekke så dette ble veldig bra, sier Berglund.

Einar Roan skal framføre en av låtene og være med å kore og spille gitar mens Kristin Heggheim er med som egen pianist. Silje Marita Kristiansen, som også var med på Springsteenmessa i tillegg til Terese Berglund skal også være solister på noen av låtene og bidra med koring. Fra Rubb & Rake er det selvsagt sjefsvokalist Geir Berglund som skal være solist på de fleste låtene, men på en av dem er det gitarist Svein Olav Heggheim som har fått oppdraget.

Totalt er det altså 14 aktører som skal i ilden torsdag kveld og det sier seg selv at dette er et stort prosjekt å gjennomføre.

- Det har vært mye logistikk og jobb for å få dette til, men mest av alt har det vært et artig og lærerikt prosjekt og jeg tror det skal bli bra og håper selvsagt at det kommer mange og hører på oss, avslutter Berglund.

Konserten begynner torsdag 26. juni kl. 19 i Herøy skoles aula. Billetter forhåndsselges på Prix (Herøy), Spar Herøy på Tenna og på Mix Herøy (kiosken). Billetter selges også i døra så fremt det ikke blir utsolgt.