Bootcamp er en utendørs treningsform som blander tradisjonelle kroppsøvingsaktiviteter med ulike former for intervall- og styrketrening. Instruktørene Eva Jeanette Gustavsen og Anne Lise Andersen instruerte gjennom to treningsøkter de spreke damene lørdag.

Typiske øvelser under en bootcamp er armhevinger, intervalltrening, knebøy, utfall, spensthopp, ulike mageøvelser, gruppekonkurranser og parøvelser. Mellom treningsøktene fikk deltakerne servert litt suppe i den oppvarmede grillhytta. Initiativtaker Elbjørg Larsen sier til Herøyfjerdingen at hun bare har fått positive tilbakemeldinger etter å ha gjennomført opplegget.

Ømme muskler
- Det er nok mange av oss som sliter med ømme muskler i kroppen etter å ha vært med på bootcamp på lørdag, men det er bare slik det skal være. Opplegget var helt supert, sier Elbjørg. - Vi vil nok fortsette med dette opplegget i tida framover, men foreløpig er det ikke helt klart hvilke dager det blir. Det er morsomt og spennende å bruke uteområdet på en slik måte. Selv om det var vinterlige forhold lørdag gikk det fint å gjennomføre ei meget god treningsøkt, sier Larsen.

Dønna var også med
Blant de 32 damene som deltok var det også fire damer som deltok fra Dønna. Heidi Vold Lorentzen og Jentebølgen HOT har allerede startet med bootcamp på eget initiativ, men lørdag de var med for å få inspirasjon og lære. - Jeg synes det var kjempetrivelig å være på Herøy og vi fikk også mange gode tips og råd. Det var i tillegg til god trening også mye latter og trivelige folk. Vi fikk også innprentet at det er mulig å drive bootcamp uansett hvordan uterommet ser ut. Etter treningen gjennomførte vi også et langt arbeidsmøte i styret for Jentebølgen HOT på Augustbryggo.

Søkt tilskudd fra fylket
- Jeg har søkt om tilskudd fra fylket, og jeg har gode forhåpninger om at jeg skal få dekket noe av utgiftene til oppstartssamlingen, sier en entusiastisk Elbjørg Larsen.

Ingen menn
Til tross for at bootcamp har sin opprinnelse fra det amerikanske forsvaret i forbindelse med trening av soldater var det ingen menn som deltok på lørdag. - Kanskje skyldes dette at det var kvinnelige instruktører, men det er mulig mannfolkene blir med dersom det er noen som drar i gang en egen gruppe for dem, avslutter Elbjørg.