Da Herøyfjerdingen var innom dem sist fredag var det lett å se at de trivdes i hverandres selskap. Praten gikk livlig rundt kaffebordet og det var nesten vanskelig å få de snakkesalige damene til å være stille nok til å ta en prat med dem. Hjemme hos Bjørg treffer vi Pernille Jenssen (92), Gerd Pedersen (90), Svanhild Pedersen (87) og Arna Johansen (83).

- Det er Arna som er yngst og formann, humrer Gerd.

Felles for dem alle er at de er enker og har vært alene i mange år etter at mannen de har vært gift med har gått bort. Nå bor de i nærheten av hverandre i de kommunale boligene i Karolineveien. Her treffes de regelmessig og er med på mange ulike aktiviteter.

Når vi spør dem om hva de bedriver tiden med så får vi et svar som vitner om at dette er aktive damer som ikke sitter for ofte hjemme og sturer.

- Vi inviterer hverandre på middagsselskap og drikker kaffe. Vi går også turer sammen og deltar på ulike aktiviteter på omsorgssenteret. Noen ganger tar vi oss også en likør eller to og det må jo være lov, humrer damene.

Mange aktiviteter for eldre
Alle damene er med i Røde Kors og de fleste er også med i pensjonistforeninga. Arna forteller at hun har vært med i Røde Kors siden hun var 28 år og det er jo virkelig imponerende. Både Røde Kors-foreninga og pensjonistforeninga møtes en gang per måned, men damene er også aktivt med på andre aktiviteter. Pensjonistforeningen har for øvrig over 40 medlemmer og det er Arna som for tiden er leder.

Hver mandag er det trim og da møter også damene opp sammen med andre eldre og følger et fast program. Trimmen ledes av Bjørg Grande som også er leder for Røde Kors. Annenhver onsdag deltar også noen av damene sammen med andre på sangkvelder som arrangeres på omsorgssenteret.

Det eneste damene klager på er at de synes kommunen kunne vedlikeholdt leilighetene de bor i litt bedre, men alt i alt virker det som de er meget godt fornøyd med hvordan de har det. Selvsagt har noen av dem ulike helseproblem, men det virker ikke som om dette er tema under praten rundt kaffebordet.

- Det er fantastisk godt å ha det så bra når man er blitt så gammel, avslutter Gerd Pedersen.