Sprek 65-åring

Heroey_il_sigurd_og_helge
Det var ikke spreke Sigurd Lundestad og Helge Lenning vi feiret på søndag, men 65-åringen Herøy IL. Lundestad og Lenning var imidlertid med på å starte idrettslaget for 65 år siden.
Herøy Idrettslag er antakelig den viktigste trivselsfaktoren i kommunen, og aktiviserer flere hundre av oss som bor her.

Med både fotball, badminton, motocross og handball.

Tidligere var også friidrett en betydelig og aktiv gruppe i idrettslaget, men i dag er det ingen aktivitet i friidrettsmiljøet.

Sykkelrebus i stormkast  Søndag var det fire lag som trosset stormkastene og deltok på sykkelrebus-løpet rundt Solheim.

Åtte poster var plasert rundt løypa, og til sammen skulle de syklende komme fram til åtte bokstaver som igjen skulle settes sammen til navnet på et attraktivt friluftsområde i Herøy.

Alle kom fram til at svaret var Langåsen, men to lag ble trukket ut og fikk hver sin lille påskjønnelse for turen under kulturkaféen i aualaen like etter.

Her ønsker leder for idrettslaget Kirsti Iversen velkommen.

Selv om gymnastikksalen langt fra var fullsatt, var idrettslagetets leder glad for at såpass mange hadde trosset værgudene og kommet.

Startet i 1943 Idrettslaget ble startet 22. april 1943, men da bare på Sør-Herøy som var skilt fra både Nord-Herøy og de andre kretsene. På Nord-Herøy ble det stiftet idrettslag et par måneder senere.

Det kunne Helge Lenning og Sigurd Lundestad fortelle. De fikk låne mikrofonen for å fortelle morsomme episoder fra den første tiden til Herøy IL.

- Når folk kom på fotballtreningene var det alltid noen som hadde med seg utstyr for å sy fotballene, kunne Lenning fortelle.

Urinblære fra gris i fotballen - Det ble også forsøkt å bruke en urinblære fra gris som blære i fotballen en gang, men forsøket ble ikke gjentatt, fortalte Lenning videre.

Den første som kjøpte ordentlige fotballsko i Herøy var for øvrig Oddmund Gjengaar, fikk vi vite. 

I 1946 ble det diskutert å slå sammen idrettslagene på Nord- og Sør-Herøy, en forslaget ble nedstemt. I 1948 kom saka opp igjen og da ble lagene slått sammen.

Egen jubileumssang De som den gang drev Herøy IL jobbet i fem år for å få offentlige midler til å opparbeide grusbanen Salta. Da det ble aktuelt å anlegge flyplass på Sør-Herøy, ble også saka om fotballbane lagt død for en periode.

Det be også mye sang og musikk i aulaen. Både medlemmer av Øksningans popband underholdt og det gjorde ikke minst badmintonspillerne i Herøy IL.

Sistnevnte framførte en nyskrevet sang til idrettslaget, skrevet i anledning 65-årsjubileet.

Til melodi fra "Eventyrvisa":

Ja, kom alle sammen bli med, Vi synger og danser og ler for idrett og glede vi ser i badminton, fotball og handball og cross de beste plasseringer venter på oss.

Refrenget lyder slik: Vi øver og trener i HIL vi smasher og slår, vi for klubben går. I idrettslaget vi har vår plass og vi skal gjøre vårt beste for det. VI svetter og sliter, blir bedre enn best. Og når vi har gitt alt - tar ut siste rest. Vi går på med glede og iver og smil og hyller vårt idrettslag HIL.
Heroey_il_sigurd_og_helge
Sigurd Lundestad (t.v.) og Helge Lenning var med på å stifte Herøy IL for 65 år siden.
Heroey_il_jubsangen
Spillere fra badmintongruppa framførte "Sang til HIL".
Heroey_il_salen
Ikke alt for mange hadde trosset uværet søndag for å delta på 65-årsmarkeringen for idrettslaget.
Heroey_il_kirsti
Leder i Herøy IL Kirsti Iversen ledet markeringen i aualen søndag.
Heroey_il_espen_synger
Espen Bakkelid sang "Bad Moon Rising" med Kenneth Hansen på gitar.

Annonser