I et fantastisk vær møttes vi utenfor rådhuset og turen gikk til Herøy bygdesamling. Langs veien var det livlig kommunikasjon mellom alle 9 som var møtt fram.

I fjæra var det godlyder både fra tjelden, gåsa og storspoven. Trekkfugler ble jo da et tema til diskusjon mellom oss norske og de fra andre land. Dette fenomenet er ganske spesielt her nord og veldig kjærkomment.

På museet tok Karoline imot oss med kaffe, og hun viste og forklarte oss både gårdsutstyr, bilder og andre gamle bruksgjenstander. Her ble det både kroppsspråk, gestikulering og prat mellom folk fra både Syria, Hvaler, Sudan og Norge.

Vi gratulerer Ellinor Olsen med gavekortet etter språkturen, der hun kan ta med seg en person til en kopp kaffe og en prat på et av Herøys serveringssteder.

Tusen takk til dere frivillige som stiller opp og bidrar til språklæring og inkludering, og som gir bort fine klær og utstyr. Alt kommer veldig godt med og blir satt stor pris på, og våre flyktninger sier hele tiden at alle på Herøy er så snille.

 Neste språktur og språkkafé vil bli annonsert på Herøyfjerdingen.

Vi ønsker alle en fin og forhåpentligvis solrik påske.

Tekst og bilder: Gjertrud Aune Færøy