Vi organiserte de voksne i 3 grupper, hvor hver enkelt fortalte litt om sin bakgrunn, og hva de tenker om framtiden. For barna i skolepliktig alder, hadde vi organisert med leksehjelp.  3 av de syriske barna fikk god hjelp av Rolf Jørgensen, og var veldig fornøyd med tilbudet.

Fokuset denne gangen var spesielt rettet mot de nye som har flyttet hit til Herøy. Gjennomgangstonen var at alle ønsker å komme seg ut i jobb, og at de og barna hadde det trygt. Dessuten var det også fokus på at barna hadde muligheten til å få seg en god utdannelse.

Det er utfordringer med å finne arbeidspraksisplasser til alle de som ønsker det, og det er dessverre også for tiden lite med muligheter i jobbmarkedet.

Et annet tema vi diskuterte, var boligsituasjonen på Herøy. De fleste av flyktningene leier i dag bolig, men drømmen om egen bolig er stor.  Alle gir inntrykk at de trives veldig godt her på Herøy, og flere som har bodd i noen av de større norske byene, har kommet tilbake hit.

Et annet tema vi diskuterte på språkcafeen, er hvilken kontakt de har med familien sin som ikke bor her i Norge. Det er mange av de syriske flytningene som ikke har sett familien sin på 4-5 år. Dette var et vanskelig tema å snakke om, og satte mange følelser i sving.  Vi håper det kan finnes muligheter i fremtiden til at man igjen kan ha kontakt med sine nærmeste.

Neste språkcafé blir tirsdag 4. mars.

Hilsen Gjertrud og Roar