Allerede i 2010 henvendte Kim-Raino seg til sin onkel Kurt Nilsen på Herøy Sport & Fritid for å få han som sponsor. Han lovte da at han skulle bli norgesmester dersom sportsbutikken ville sponse han. Denne gangen ble det ikke tegnet noen avtale, men i ettertid har Kim-Raino både blitt norgesmester, europamester og verdensmester.

- Vi inngår ikke avtaler med andre enn verdensmestere, fleiper Kurt Nilsen når vi treffer han og Kim-Raino på den flotte sportsbutikken på Herøysenteret.

Norgesrekord på 230 kilo
Kim-Raino Rølvåg ble sist verdensmester i benkpress under VM i styrkeløft i Stavanger 5. november 2013. Da løftet han 222,5 kg i tredje forsøk og han har selv den norske rekorden med et løft på 230 kg. Han deltar i klassen som veier mellom 66 og 74 kg og dette innebærer at han løfter mer enn tre ganger sin egen kroppsvekt, noe som selvsagt er svært imponerende.

Da Kim-Raino ble verdensmester i 2012 havnet han på andreplass i mesterskapet, men fikk gullet i etterhånd etter at bulgareren som vant ble tatt i doping.

- Jeg er veldig opptatt av at sporten skal være ren og at alt skal skje i ordnede former. Vi har blant annet hatt antidoping Norge på besøk i Sandnessjøen og hatt informasjonsmøte i samarbeid med Fysioform. Mange er nok ikke klar over hvor lite som skal til før du kan bli tatt for doping, sier Rølvåg

Mye trening ligger bak
Kim-Raino forteller at det er mye trening som ligger bak verdensmestertittelen.

- Jeg trener 2-3 timer fem dager per uka, men i tillegg er forberedelsene før og etter trening minst like viktig. Kosthold og nok søvn er viktige faktorer for å få et godt resultat, sier Kim-Raino Rølvåg.

Leder i Sandnessjøen styrkeløftklubb
I tillegg til egen trening har Kim-Raino etter at han flyttet til Sandnessjøen fra Umeå startet Sandnessjøen styrkeløftklubb.

- Vi har et bra miljø med rundt 10 faste medlemmer og flere av dem hevder seg i norgeseliten. Blant annet har Heidi Gundersen hevdet seg meget godt. Jeg mener det er viktig at man fortest mulig deltar i konkurranser. Dette er motiverende og skjerper treningen, sier Rølvåg.

Tidligere trente han hos Apollo og Fysioform, men nå har Sandnessjøen styrkeløftklubb fått seg eget treningsstudio på Siva. Treningsstudioet har de finansiert og bygd med dugnadsinnsats og med dette på plass kan de nå også arrangere mesterskap.

- Da jeg kom til Sandnessjøen og begynte å trene på Apollo trengte jeg alt de hadde av vekter når jeg skulle gjøre løftene mine, og det sier seg selv at dette ble slitsomt både for meg og de andre som skulle trene der, sier Kim-Raino.

Aldri for sent å begynne å trene
Verdensmesteren mener at det aldri er for sent å begynne å trene styrke og han mener det er mye å hente med slik trening dersom det blir gjort riktig.

- Jeg har sett utøverne som har begynt å trene i en alder av 60 år som har oppnådd veldig gode resultater, sier Rølvåg

Aner fra Herøy og Dønna
Verdensmesteren i benkpress har sterk tilknytning til både Herøy og Dønna. Mor til Kim-Raino, Merete, kommer opprinnelig fra Herøy og er søster til Kurt Arild på Sportsbutikken mens far Jarl Rølvåg kommer fra Dønna.

Oppfordrer flere til å sponse
Man skulle kanskje tro at sponsorene stod i kø for en verdensmester, men slik har det ikke vært.

- Jeg er meget stolt over at vi kan profilere oss gjennom en verdensmester, men syns samtidig det er rart at det ikke er andre som har fanget han opp tidligere. Jeg oppfordrer flere bedrifter til å være med å sponse både han og klubben, sier Kurt Arild Nilsen.

- Herøy Sport & Fritid er den første sponsoren vi gjør avtale med i år og det er vi selvsagt svært takknemlig for, avslutter verdensmester i benkpress Kim-Raino Rølvåg.