Siv Nilsen (nå kommunalleder, men tidligere Sosial- og Omsorgsleder) svarte at det er spørsmålet om løyve som er problemet.

- Når vi må leie inn noen til dette trer bestemmelsene inn. Vi har kontaktet Herøy ASVO om de kan gjøre dette for oss, svarte Nilsen.

Ordfører Arnt Frode Jensen la til at han regner med at saka kommer opp i kommunestyret senere.

Pleie og omsorg 1 Jan Berglund (SV) lurte på om det var foretatt noen evaluering angående hans spørsmål om situasjonen innen pleie- og omsorgssektoren.

- Rapporten er ferdig, men det gjenstår noe før arbeidet er ferdig. Rapporten blir framlagt i neste kommunestyremøte, svarte rådmann Roy Skogsholm.

Fagleder i Kulturskolen Det er utlyst stilling som fagleder i Kulturskolen internt, og ikke rektor for kulturskolen. Hva legger administrasjonen i dette, lurte Britt Anne Karlsen på.

- Enheten er så liten av den bør defineres som en fagenhet. Når det gjelder rektor for enheten, er det ikke noe som tilsier at det skal være en rektor.

Får vi ikke interne søkere blir stillingen utlyst eksternt, svarte rådmann Skogsholm.

Pleie- og omsorg 2 Svein Cato Jaobsen (Ap) tok ordet for å spørre om hva som rådmannen har gjort angående hans og Jan Berglunds spørsmål i kommunestyret før jul i forbindelse med et leserinnlegg om forholdene innenfor pleie- og omsorgssektoren.

- Ordføreren skrev et leserinnlegg i avisen hvor han påsto at jeg fra talerstolen i kommunestyret beskyldte administrasjonen for å komme med uriktige opplysninger.

Ja, det er riktig at jeg har gjort det. Og det er bare å lese leserinnlegget fra pårørende. Og jeg lurer på:

Hva har rådmannen gjort? Er det blitt en personalsak eller er saka lagt i en skuff? ville Jakobsen vite.

Ordfører Jensen svarte først med å utdype hvorfor han reagerte slik han gjorde og viste da blant annet til reglementet for kommunestyret.

- Dessuten har vi et organ for slike saker, nemlig Kontrollutvalget, sa ordføreren blant annet.

Vanskelig å svare Rådmann Skogsholm svarte at det var vanskelig å svare på et slikt spørsmål fra talerstolen.

- Vi kan ikke gå ut med alle opplysninger i en slik sak. Men vi hadde nytilsatte på avdelingen i det aktuelle tidsrommet. Og det var en svikt her som ble rettet opp. Saka ble rettet opp før leserinnlegget kom.

Vi informerte ikke vedkommende som står bak leserinnlegget, men pårørende som vi regner som nærmeste pårørende. Og disse har sagt seg fornøyde med det vi har gjort.

Hvordan administrasjonen følger opp en sak anser jeg ikke å være en sak for kommunestyret. Men jeg vil gjenta at saka er rettet opp og nærmeste pårørende er fornøyd, svarte rådmann Roy Skogsholm.

Den halve timen som er stilt til rådighet for spørretimen er over og flere representanter må vente til neste kommunestyremøte for sine oppfølgingsspørsmål.