Vegar Dalen (Frp) var første representant på talerstolen i dag da han ville vite hva som er kommunens intensjoner angående stillingsstørrelser innen omsorgssektoren.
 
- Jeg ser at det i det siste er lyst ut stillinger med tilbud om veldig lave stillingsstørrelser – helt nedmot 16 – 18 prosent. Er dette gunstig med tanke på å holde på folk, spurte Dalen.
 
Rådmann Roy Skogsholm svarte med at Herøy kommune har en bevisst holdning til dette med stillings-størrelse og at kommunen har gjort mye på dette området.
 
- Vi sitter igjen med noen vakter vi ikke får dekket opp i helgene, og dette er snakk om kritiske omsorgstiltak, sa rådmannen.
 
Kommunalleder1 Siv Nilssen tilføyde at så lenge de ansatte skal opprettholde langtidsordningene med fri hver tredje helg, må det bli slik det er nå. Hun la til at det er snakk om seks – sju stillinger.
 
Solavskjerming
Anne Lise Gjengaar (Ap) tok ordet for å spørre om når solavskjermingen ved Herøy Omsorgssenter blir ordnet.
 
- I dag er så ille at beboerne ofte ikke får se TV på dagtid, sa Gjengaar.
 
Plan- og Utviklingssjef Roy Nilssen svarte at solavskjerming er bestilt, også til helsehuset.
 
- Vi har purret på dette, men ikke fått svar, sa Nilssen.
 
Bråkete ventilasjonsanlegg
Laila Furu Vold (Ap) tok opp situasjonen rundt ventilasjonsanlegget ved sentralskolen som støyer. Ordføreren har blant annet mottatt klager fra naboer i området som blir plaget.
 
- En hatt kan dempe støyen. Er noe gjort? lurte Furu Vold på.
 
Plan- og Utviklingssjef Roy Nilssen svarte at det er satt tidsur på anlegget og at oppstart om morgen er forsinket. Ventilasjonsanlegget stanser også tidligere om kveldene.
 
- Det er ikke mulig å redusere mer. Dersom støynivået skal ned, må det vesentlige utbedringer til, uttalte Roy Nilssen.
 
Salg av skolebygg
Ann Kristin Lenning (Sp) lurte på om salg av skolebygningene er gjort og om kommunen fikk de summene som var forventet.
Rådmannen svarte at salgsprosessen fullføres 1. november.
 
- Det ligger ingen endringer i kjøpesummene, men vi jobber med fradeling av lekeplassen ved Øksningan skole. Foreldrene ønsker større lekeplass, svarte rådmann Skogsholm.
 
Han la til at prosessen har gått langsomt, men etter at kommunen satte bort arbeidet til Helgeland Sparebank i Mosjøen blir arbeidet gjort raskt.
 
Utområdet ved omsorgssenteret
Britt Anne Karlsen (Ap) lurte på om det er planlagt å merke uteområdet ved Herøy omsorgssenter eller om det vil komme opp belysning.
 
Plan- og Utviklingssjef Roy Nilssen svarte:
- Belysningen er mangelfull, men det er snart på plass. Marking av parkeringsplassene er bestilt arbeid, men mye regn den siste tiden har gjort at Herøy ASVO ikke har fått gjort dette.
 
Å sette opp skilt har vi ikke vurdert, men behovet er jo kommet nå. Og det må nok på plass før det dannes uvaner med hensyn til hvor man kjører, svarte Roy Nilssen.
 
Bukkholmen
Vegar Dalen (Frp) lurte på om det skjedde noe i forbindelse med Bukkholmen. Plan- og Utviklingssjef Roy Nilssen måtte tilstå at kommunen ikke har rukket å gjøre så mye noe mer siden sist, men arbeidet blir prioritert så snart blant annet arbeidet med budsjett for 2010 er unnagjort.
 
Ordfører Arnt Frode Jensen la til at dette ikke var noe godt svar, men at det ikke er alltid man kan gi noe bedre svar.
- Jeg vil innkalle administrasjonen til møte om saken og forhåpentligvis kan vi ha et klart svar til kommunestyrets møte 15. desember.
 
Riving av gammelt rådhus
Tore Grønbech (H) lurte på når den gamle delen av kommunehuset blir revet.
Rådmannen svarte at entreprenøren som skal ta oppgaven må ha godkjenning for å jobbe med asbest, siden det er asbestplater både inne og ute i den gamle delen av rådhuset.
 
- Disse platene må tas ned før gravemaskinene begynner sitt arbeide, sa rådmann Skogsholm.