Splitter ny "Elias" klar for Herøy

elias_poster_ren_01
Klokken 18 torsdag ettermiddag legger redningsskøyta "Elias" og vennene hans til i Herøyhallen med en helt ny forestilling av Nordland Teater. Forestillingen har fått meget god mottakelse der den har vært vist.
- Dette er en helt ny forestilling som ikke har vært vist i Herøy tidligere, forteller opphavsmann til "Elias" Alf Knutsen til Herøyfjerdingen.
 
Han vil selv være til stede i Herøyhallen torsdag ettermiddag.
 
Og forestillingen i Herøyhallen torsdag ettermiddag blir spesiell nettopp fordi vi føler at "Elias" er herøyfjerding så godt som noen.
 
Familieforestillingen er Nordland Teaters hovedsatsing i 2010 og den desidert dyreste i år.
 
– Vi reiser rundt med en stor scenerigg og derfor er det ikke alle lokaler vi får plass i. Som i Brønnøysund hvor vi spiller i idrettssalen og ikke i samfunnshuset. Oppsetningen er stor i omfang, koster og krever mye.
 
Vi er hele 20 stykker på veien, med teknikere, skuespillere og sjåfører. Normalt er vi det halve, sier turneplanlegger Isabella Flått til Helgeland Arbeiderblad.
 
I Herøyhallen blir det ellers kaffesalg ved 10. klasse ved sentralskolen i pausen mellom de to aktene.
 
I dag onsdag vises forestillingen i Sandnessjøen, og etter torsdagens oppsetting i Herøyhallen går turen til Nesna, Hemnes, Mosjøen og Hattfjelldal. 
 
Nordland Teater skriver blant annet dette om forestillingen:
Båter fullt utstyrt med lysende lanterner, livbøye, lille Kjapp og mer til tar oss med på ei spektakulær reise til Lunvik.
 
Her møter vi figurer som Storeblink og Tråle, men også nye karakterer som Rosa, Hevert og Fergie. Rosa er en vakker Nordlandsbåt og Fergie er ei skikkelig gjenkjennelig ferge og Hevert er som navnet tilsier en båt som tar opp skrot fra havbunnen.
 
I denne fortellingen som er tilrettelagt teaterscenen får vi møte Elias når han kommer til Lunvik for første gang. Der møter han den vakre Rosa som hjelper gammelfæringene i Blåsvær med sitt daglige stell.
 
Elias får i oppgave å bringe den nye lyspæra til StoreBlink, men på veien møter han Hevert og dermed får historien en helt annen vending. Uten å røpe for mye kan vi garantere at her blir det både spenning, romantikk, triste øyeblikk, og ikke minst humor!
 
For anledningen har Lunvik fått med seg noen fiskere som tilfeldigvis har med seg noen instrumenter, så vi får høre noen av de kjente kjære sangene og noen nye.
 
Fakta om forestillingen:
Regi: Ragnhild Lund
Scenografi: Rebekka Sørensen
Manusbearbeidelse: Ragnhild Lund
Musikk: Alf Knutsen
 
Elias: Nils Golberg Mulvik
Rosa: Silje Reinåmo
StoreBlink: Andreas Kolstad
Tråle: Kristian Winther
Fergie: Nina Bendiksen
Hevert: Gudmund Gulljord
 
Musikalsk leder og tangenter: Sissel Brean Hovind
Bass: Kjell Joar Pettersen – Øverleir
Gitar: Frode Vegard Hansen
 
 
Billettkategorier til familieforestillingen Elias
 
Barn: Ord kr180,-.
Stud /honnør /teatervenner /Scenekort/ voksne (fylt 18 år) kr 120,-.
 Kulturkortpris kr 50,-.
Familiepakke: 3 barn + 1 voksen kr 500,-.
Disse prisene er ute til kunden dvs at der det er billettavgift er denne inkl.
 
elias_poster_ren_01

Annonser