Det er i ferd med å bli svært overgrodd av kratt og høyt gras, og den fine gamma er i sterkt forfall pga hærverk og værslitasje.

Ingen har ansvaret Noe av grunnen til denne tilstanden ligger selvsagt i at ingen har noe konkret ansvarsforhold for gamma og området rundt de siste årene.

I takt med forfallet har det også oppstått et søppelproblem: Folk har kastet avfall i søppelkassen og båltønna som har stått der, men ingen har hatt ansvar for å hente det.

Spredt utover sletta Dermed har det hopet seg opp, men likevel har folk fortsatt å kaste avfall der – og resultatet har blitt at masse søppel har havnet utenfor de nevnte beholderne, og så har vind og kanskje dyr bidratt til å spre det utover hele sletta.

Speiderne plukket et utall bæreposer, matemballasje, plastkrus, engangsbestikk, brusbokser og godtepapir.

Engangsgriller I tillegg var det masse ølflasker – noen knuste – samt bæsjebleier, sokker, votter, teltstenger, en ødelagt paraply og mye annet.

Og ”selvsagt”: Et stort antall engangsgriller, sikkert "1000", mente en av guttene.

Speiderne plukket opp alt sammen, inkludert alt innholdet i søppelbeholderne (der det nederste var nærmest kompostert), og det fylte ikke mindre enn 12 søppelsekker.

Parkeringsplassen I tillegg tok vi med en del skrot fra parkeringsplassen, nemlig gamle bildekk, en ødelagt grill, en del brøytestikker og noe som ser ut som et sete fra et pariserhjul.

Speiderne er sjokkerte over at folk kan være så grisete og lite bevisste på sitt eget nærmiljø.

Man ødelegger jo for seg selv når man forsøpler et populært sted slik!

Nå håper de at alle som bruker området tenker seg bedre om og tar med seg søplet sitt når de forlater stedet etter bruk.

Oppfordring Vi må ta vare på de perlene vi har, og vi håper selvsagt også at noen kan ta ansvar for å sette i stand gamma og ”trimme” vegetasjonen på området.

Speiderne er gjerne med, men har dessverre ikke ressurser til å ta hovedansvaret.

Tekst og foto: Trine Heggheim.