Solli barnehage ble startet nettopp 19. januar for 25 år siden - 1987 - av Arnhild Thoresen, Trine Færø Jakobsen og nå avdøde Heidi Thoresen.

Begynte i ungdomshuset De første to årene holdt barnehagen - eller barneparken som den da het - til i lillesalen på ungdomshuset på Sør-Herøy.

(se bilde nederst)

De tre kvinnene fikk da 43.000 kroner fra prosjektet "Lokal Jobbskaping" for å starte nettopp en lokal arbeidsplass.

Arbeidsplasser som har bestått - Det er jo morsomt at pengene førte til mange arbeidsplasser - spesielt kvinnelige - og ikke minst arbeidsplasser som har bestått, sier Trine Færø Jakobsen til Herøyfjerdingen.

Men i går torsdag ble 25-årsdagen feiret med foreldrekaffe i barnehagen.

- Vi har en fantastisk foreldregruppe og de hadde kjøpt kaker fra Brygga som vi koste oss med.

Mange gaver Foreldrene hadde også kjøpt blomster til oss ansatte og de har også bestilt et flott skilt med barnehagens navn som skal stå på utsiden.

Og vår lokale kjøpmann, Arild Grønbech ved ICA på Tenna, bød på 25 røde roser.

Plakat og bursdagssang Også ungene ville vise at de setter oris på barnehagen og hadde laget en stor plakat med 25 ballonger, forteller Trine Færø Jakobsen videre.

Ungene sang også bursdagssangen til Solli barnehage.

- Vi gjorde det på samme måte som når en av ungene har bursdag og jeg tror ungene syns dette var spesielt og fint, avslutter Trine Færø Jakobsen.

Det var i går ettermiddag svært så fullt i barnehagen. Mange foreldre tok seg tid til å feire barnehagen med kaffe og kaker.

Det som i dag er ansatt i Solli barnehage er Mariann Karlsen, Beate Pettersen, Trine Færø Jakobsen, Kirsten Edvartsen, Arnhild Thoresen, Simen Thoresen, May-Britt Ebbesen og Tove Hansen.