19. januar 1987 åpnet de tre unge kvinnene Solli barnepark i Sør-Herøy ungdomshus.

- Vi fikk 43.000 kroner hver for å starte arbeidsplass. Dette skjedde gjennom prosjektet "Lokal Jobbskaping", forteller Arnhild Thoresen og Trine Færø Jakobsen til Herøyfjerdingen.

Slik ble den første barneparken i Herøy startet. At det ble barnepark skyldes liten barnehagekapasitet i Herøy på den tiden. Og siden ingen av kvinnene på den tiden hadde relevant utdanning måtte det bli barnepark og ikke barnehage.

25 unger - Vi holdt til i den "store" lillesalen i ungdomshuset og det fungerte overraskende godt. Vi hadde 25 unger og fikk satt opp et høyt gjerde rundt barnearkområdet. Ikke for å holde ungene innenfor, men for å holde folk ute. På den tiden var det ofte fester i ungdomslokalet, forteller Trine og Arnhild.

Da de flyttet fra ungdomshuset etter to år, skyldtes det at de ble leie av å rydde vekk og tilbake utstyr i forbindelse med festene. For det måtte selvsagt gjøres. Til Askmyra etter to år Arnhild og Trine blar i lokalavisene som hadde fine reportasjer fra barneparkens oppstart i 1987. De er to av dagens eiere. Siden 1987 har Heidi Thoresen gått bort, og hennes mann Arne har overtatt eierandelen.

I november 1988 flyttet Solli til Askmyra til huset de har i dag. Helt fra til i fjor har de kun leid lokalene. Nå eier de, og klargjorde 20års-jubileet med å renovere og bygge på barnehagen.

"Ny" og større barnehage Til oppstart sist høst sto en nærmest helt ny og større barnehage klar til å ta imot ungene.

Solli barnehage har i dag 17 barn, de aller fleste ganske så små. Barnehagen sysselsetter 4,5 stilling. De fast ansatte er, foruten Trine og Arnhild, Tove Morskogen og Kirsten Edvardsen. Sistnevnte er for øvrig ute i permisjon for tiden.

En liten kuriositet er det at Solli barnehage er fullbooket helt fram til 2008.

Solli barnehage er Herøys eneste private barnehage. De to kommunale er Silvalen barnehage og Tenna barnehage.