Flostad Rundt for de yngste
Det er friidrettsgruppa i Herøy IL som er arrangør, og de skal også arrangere Flostad Rundt for de yngste aktive.

- Solheim rundt og Flostad rundt starter i år tidligere enn tidligere år. Dette er gjort for at det ikke skal bli konflikt med de andre aktivitetene under Herøydagan. Tidligere år har det vært et problem at mange av ungene prioriterer hoppeslott framfor å løpe og det kan man jo skjønne. I år vil ikke uteaktivitetene under Herøydagan åpne før kl. 11 og dette betyr at de minste kan løpe Flostad Rundt før de begynner med de andre aktivitetene, sier leder i friidrettsgruppa, Frode Nilssen.

Alle får premie
Solheim rundt er et løp på ca 6,1 km mens Flostad rundt er på ca 1,6 km. Vi er litt usikker på hvem som har rekorden, men i følge Helgelendingen løp Tom Roger Tangen fra Mosjøen i 2008 to runder på 42 minutter og 12 sekunder. Etter en runde passerte han på imponerende 21.01. Det skal visstnok være noen som har løpt helt ned mot 20 blank, men vi er usikker på hvem det er.

- Jeg oppfordrer ellers alle trimmere og de som driver med andre idretter enn friidrett til å delta. Det hadde vært hyggelig om mange av de som driver med både badminton og fotball melder seg på, sier Nilssen, som selv har sprunget på imponerende 22 minutter og 10 sekunder.

Påmelding til Solheim rundt starter kl. 09.30 i målområdet en time før selve løpet.Siv Hestmark stiller også i år med oppvarming til heftige Zumba-rytmer ca kl. 10.15.

Påmeldingsavgift er kr. 100,- for Solheim Rundt og 50 kr. for Flostad Rundt. Alle som deltar får premie.