Den nye turnuslegen begynte sin praksis 1. april og har derfor allerede rukket å bli kjent godt med sin nye arbeidsplass.

- Jeg kommer fra Ørnes og har studert i Tromsø. Jeg var i praksis på sykehuset i Sandnessjøen og har også hatt turnustjeneste der.

Sofie forteller at hun kom til Herøy på grunn av at hun hadde hørt mye fint om plassen, og at de hadde et godt rykte på seg. I starten har hun pendlet til Sandnessjøen, men den siste uka har hun flyttet til Herøy og sier at hun ser fram til å bli bedre kjent med plassen.

Musikkinteressert
Utenom jobben forteller Sofie at hun er glad i holde på med sang og musikk. Hun spiller piano og gitar og liker godt å synge. Piano har hun spilt siden hun var ni år så mye kan tyde på at vi har å gjøre med en skikkelig kulturell turnuslege.

Etter å ha drevet litt research på henne finner vi ut at hun også har gjort stor suksess på revyscenen. Under revy-NM på Høylandet i 2019 vant hun like godt publikumsprisen sammen med Studentrevyen i Tromsø. Dette nummeret ble samme år kåret til beste sceneframføring under nordnorsk mesterskap på Sofies hjemsted Ørnes. Kankje får vi sett henne på en scene i den tiden hun skal ha sin legepraksis i Herøy.

Sofie er ellers glad i å dykke og skal være med på ei dykkersamling på Seløy kommende helg.

- Jeg trives veldig godt og synes det er veldig hyggelige kollegaer og mange hyggelige pasienter også. Det tar jo ellers som alle arbeidsplasser litt tid å komme seg inn i alt, selv om det er roligere her enn på et sykehus, avslutter Vibe.