Søppelplukking på Vardøya

Søppelplukking på Vardøya_4

8. klasse ved Herøy skole har nylig vært på Vardøya og plukket 110 sekker med søppel sammen med Statens naturoppsyn.

Vardøyfjellet er med sine 123 meter det høyeste punktet i Herøy kommune. Øya ligger vest for Øksningan. En del av Vardøya er et naturreservat. Området er vernet for å ivareta et verdifullt kystområde, med det naturlige tilknyttede plante- og dyreliv.

8. klasse ved Herøy skole ble tidligere i høst spurt om å delta, sammen med Statens naturoppsyn og Runar J. Omnø, i en aksjon for å rydde plast og annet søppel på Vardøya. Tirsdag 27. oktober ble klassen og kontaktlærerne Guro og Bente plukket opp i to båter og kjørt ut til Vardøya. For de fleste av elevene var det første turen dit.

Klassen ble delt inn i grupper og satt på land på ulike deler av øya. I løpet av skoledagen klarte klassen å samle nesten 110 sekker med søppel. Flere av elevene kommenterte mengden av avfall som var der. Noen av de mer «morsomme» og spesielle funnene som ble gjort var: TV-skjerm, flere støvler, vernehjelmer og deler til kaffetrakter. I tillegg var det mye av det mer vanlige søplet som tau, nøter og plastflasker. En god gjerning for naturen.

Tekst: Bente Karlsen
Foto: Guro B. Hansen og Bente Karlsen

Søppelplukking på Vardøya_1
Det ble samlet hele 110 sekker med søppel under aksjonen.
Søppelplukking på Vardøya_2

  1 / 8 
 
Søppelplukking på Vardøya 
Søppelplukking på Vardøya
 


Annonser