Gjennom samarbeidet med vennskapskommunen Murter i Kroatia, har Herøy kommune fått muligheten til å sende en gruppe på sju personer til prosjektet «Plant a tree» på øya Murter i Kroatia i perioden 16. – 24. mai 2015. Deltakerne må være mellom 18 – 25 år og det trengs også en leder av gruppa som kan være inntil 30 år gammel.

«Plant a tree»-prosjektet består av kreative og uformelle arbeidsverksteder basert på læring gjennom handling. Målet er å gi deltakerne mulighet til å lære om naturen, miljøet og hvor viktig det er å ta vare på planeten vår. Du vil også få muligheten til å arbeide sammen med andre på din egen alder og utforske et selvvalgt interessefelt.

Prosjektet består av 49 deltakere fra Kroatia, Makedonia, Norge, Spania, Portugal, Polen og Romania. Deltakerne vil å prøvd ut sine evner til å presentere og organisere, og vil lære mye om miljø, hvordan vi kan redusere våre fotavtrykk på planeten og bevare naturen. De vil også få praktisert toleranse, respekt og forståelse i møte med mange nasjonaliteter og kulturer.

Utgiftene blir dekket
Prosjektet gjennomføres på den Kroatiske øya Murter i Middelhavet, og alle deltakerne vil bo på hotell «Colentum». De vil bo på tre- og firemannsrom der hvert rom har eget bad. Prosjektet dekker også utgifter til tre måltider per dag. Reiseutgifter blir også dekket med inntil 270 Euro (tilsvarer rundt 2300 kroner). Reiseutgiftene dekkes ved fremvisning av billetter. I utgangspunktet skal alle utgifter til reise og opphold være dekket.

Herøy søker etter seks ungdommer mellom 18 og 25 år, som kan tenke seg å representere Herøy og Norge i dette prosjektet.  I tillegg søkes det etter en leder for gruppen som ikke kan være eldre enn 30 år. 

Hvis du er interessert i å delta er det bare å sende en e-post der du presenterer deg selv til
post@heroy-no.kommune.no innen 29. mars 2015.

Hvis du blir valgt ut til å delta må du selv ta ansvar for følgende:

  • Planlegge reisen og bestille billetter (og ta vare på dem for refusjon av reiseutgifter).
  • Tenke gjennom hvordan du best kan presentere kommunen og landet ditt.
  • Lage en presentasjon om trær i Norge som du skal ha med deg.
  • Ta med solkrem, solbriller, badedrakt, fotoapparat, et smil og masse positiv energi.