Mange av brannmannskapene i Herøy har vært med siden det var et frivillig og ulønnet brannvesen. Det vil si nesten 30 år.

Seks deltids-stillinger Nå har flere av disse signalisert at de vil takke av.

Når Herøy Brannvesen allerede mangler to – tre personer for å være fulltallig lyser brannvesenet ut seks stillinger for å ha flere å spille på.

Søknadsfristen er 5. mars.

- Dessuten er det en fordel at flere nye begynner samtidig. Da kan disse utdanne seg sammen i gruppe, noe som både er mer inspirerende og lettere.

Kurs og opplæring Utdanningen går over tre uker – fordelt på tre adskilte perioder på våren og høsten.

Dette innebærer både brevkurs og kurs/opplæring som gis i regi av Rana Brannvesen på vegne av Norges Brannskole. 

Utdanningen består av en fin blanding teori og praktiske øvelser. En ganske solid opplæring førstehjelp hører blant annet inn her.

Unge interesserte - også kvinner Vi er på jakt etter unge folk som har interesse for brannvern og redningsarbeid. Gjerne folk som har vært borti slike ting tidligere.

Men det er viktig for oss å fornye brannvesenet i Herøy. I dag har vi ingen kvinnelige brannmannskaper og derfor oppfordrer vi kvinner til å søke, uttaler Roy Nilssen og Arnt Isaksen til Herøyfjerdingen.

Røykdykkere og vakthavende De nye mannskapene vil også være aktuelle som både røykdykkere og etter hvert som vakthavende befal.

Stillingen som brannmannskap i Herøy utgjør en stilling på 1, 2 prosent som utgjør 24 timers lønnet innsats i året i form av øvelser, interne kurs og annet.

Lønn I tillegg gis det 12.000 kroner i året i lønn for å bære personsøker og være tilgjengelig.

Og – mannskapene har også timelønn når det er nødvendig å rykke ut.

- Vi har godt utrykningsutstyr i Herøy Brannvesen. Bilrednings- og røydykkerutstyret er helt moderne, forteller brannsjef Roy Nilssen videre.

Bør bo i Herøy Sammen med varabrannsjef Isaksen understreker han at søkerne bør bo i Herøy kommune og ha avtale med arbeidsgiveren som gjør det mulig å rykke ut på dagtid ved behov.

- Folk som jobber i turnus og er store deler heime i Herøy vil også være aktuelle søkere.

Dessuten kreves det god vandel og god helse for å være brannmannskap, avslutter Roy Nilssen og Arnt Isaksen.

Se utlysningen ved å trykke HER