Herøy har mange dyktige korsangere, men har dessverre ikke for tiden et permanent kor. En egen gruppe i regi av Herøy menighet planlegger konsert i kirka den 12. november og de ber nå alle sangglade Herøyfjerdinger om å melde seg til tjeneste.

Dirigent og kunstnerisk leder for konserten blir som så mange ganger før Lars Olav Mogård-Larsen. Han har lang erfaring med å gi oss gode konsertopplevelser både med Herøy Musikkorps og koroppsetninger.

Eva kommer
Sangeren og skuespilleren Eva Gullvåg Aasgaard Wermuth kommer til konserten og skal være solist på flere av sangen. Hun kommer opprinnelig fra Herøy og etter mange år på musikkteater-scenen i Europa er hun nå tilbake i Norge og jobber som frilanser i Trøndelag og resten av landet. 

Etter det vi kjenner til blir det et variert program med mange kjente og kjære viser og sanger fra våre nordnorske komponister. Sanger av Trygve Hoff, Halvdan Sivertsen, Bremnes, Unit Five og Zoo vil etter all sannsynlighet stå på programmet under konserten i Herøy kirke 12. november. Det vil også bli gjenhør med noen av de flotte sangene til Reidar Moursund.

Øvingene starter i september
- Koret starter med øvingene søndag 4. september kl. 18.30 på Herøy skole. Vi øver på musikkrommet like over Herøy bibliotek.

- For å få en oversikt over hvor mange det blir i koret ønsker jeg at de som har lyst til å være med melder fra til meg på tlf. 916 81 869 eller på epost lars.olav.mogard.larsen@heroy-no,kommune.no, sier Lars Olav til Herøyfjerdingen.

- Vi vil øve på søndager framover mot konserten, men dagene før konserten må vi bruke ekstra tid. Det blir derfor øving torsdag 10. og fredag 11. november før det blir generalprøve kl. 11.00 og konsert lørdag 12. november kl. 17.00, avslutter Mogård-Larsen.

I tillegg til kor vil det også bli satt sammen et band med lokale musikere.