- Vi har tenkt å prøve å møte opp på ungdomsskolen for å høre om noen er interesserte, og vi tenker også på å bruke facebook for å engasjere kommende medlemmer.

13 - 23 år Alle herøyfjerdinger i aldersgruppen 13 til 23 år er valgbare, forteller avtroppende leder Helene Heggheim til Herøyfjerdingen.

Ved årsskiftet skal nåværende Barne- og ungdomsråd avløses av nytt, og allerede torsdag 13. oktober har Heggeheim og hennes råd møte.

Ta kontakt Da skal de foreslå nye medlemmer som skal sitte i rådet for de to neste årene.

- Jeg håper at de som er interesserte i å sitte i styre kan kontakte meg på e-post helenehegg@gmail.com eventuelt på facebook, sier Helene Heggheim.

Herøy Barne- og Ungdomsråd skal være partipolitisk uavhengig og skal være rådgivende organ i saker som berører barn og unge i Herøy.

Møterett i kommunestyret Rådet skal også kunne ta opp egne saker som er viktige for barn og unge.

Leder i Barne- og Ungdomsrpdet har tale-, møte- og forslagsrett i både kommunestyret, formannskap og i Plan og Teknisk Hovedutvalg.

Herøy Barne- og Ungdomsråd har en fast sum (gitt av kommunestyret) som rådet disponerer. Disse pengene skal gå til prosjekter og tiltak for barn og unge.

Rådet skal bestå av fem faste medlemmer og fem varamedlemmer.

I 2010 hadde Herøy Barne- og Ungdomsråd fem møter og behandlet til sammen 12 saker.

Dette var: - Årsmelding for 2009 - Kurs for barne- og ungdomsrådet - Nominering av barne- og ungdomskommune - Revidering av reglement - Sommerjobb for ungdom - Lekeplassen i Valsåsen.

Barne- og Ungdomsrådet i Herøy består av: Helene Heggheim (leder), Espen Bakkelid, Egil Z. Johansen, Britt Iversen og Arben Holstad.

Vararepresentanter er: Kristine Johansen, Stian Lorentsen, Anja Albrigtsen, Henrik Solem, Maren Nyrud.