Søker faddere for afrikanske barn

afrika_elisa_moe
Herøyfjerdingen Elisa Moe (27) er på leting etter bedrifter og private som kan tenke seg å hjelpe vanskeligstilte barn med penger til skolegang. - Jeg håper at noen kan tenke seg å bidra med 2.500 kroner hvert år de kommende seks årene, sier hun.
Da Elisa sist sommer begynte å jobbe på barnehjemmet i landsbyen Kenyiri - en times biltur utenfor Nairobi i Kenya - ble hun overrasket over hvor lite utstyr ungene hadde, både på barnehjemmet og på skolen.

- Jeg og en bekjent fra New York bestemte oss for å samle inn penger.

Vannpumpe gir rent vann For pengene som kom inn, blant annet fra Herøy, fikk vi kjøpt inn og montert en vannpumpe slik at ungene på barnehjemmet nå har rent vann hver dag, forteller Elisa Moe når vi treffer henne på besøk på Herøy sentralskole.

Dessuten ble skolen pusset opp, mens Elisa av egne penger betaler en av ungenes skolegang.

- Jeg fikk mamma i Herøy og en tante til å være fadder og betale for en annen unge, sier Elisa Moe full av entusiasme for aksjonen hun har startet.

Hun hadde tenkt å rekruttere sponsorer i det stille, men jeg glad for oppmerksomheten aksjonen får gjennom Herøyfjerdingen.

Bare måtte gjøre noe Hun kunne bare ikke la være å gjøre noe.

- Bare det å tenke på hvor godt vi har det i Norge når vi er blant ungene er sterkt nok i seg selv.

- Jeg prøver nå å finne faddere som kan sponse ungene videre på ungdomsskole og videregående skole. For 2.500 kroner i året får et barn skolegang og bøker i et helt år.

Men jeg trenger folk eller bedrifter som kan være faddere for hele perioden på seks år. Da vil de være sikret et bedre liv, sier Elisa Moe som gjerne tar imot henvendelser.

Hun er opptatt av at pengene kommer til rette vedkommende og ikke smuldrer bort i administrasjon eller går til noe annet. Hun garanterer at så ikke skjer i dette tilfellet.


Vil du hjelpe treffer du Elisa Moe på telefon 92 22 57 71 eller mail: elisamoe@hotmail.com
afrika_elisa_moe
Elisa Moe søker faddere til skolebarn i Kenya.
afrika1
Elisa sammen med kenyanske skolebarn som får bøker.

Annonser