Kulturskolen gikk over til elektronisk skjema i fjor og det er nå slutt på at kulturskolen deler ut søknadsskjema på papir i klassene. Hensikten med dette er å få bort papirmølla samtidig som man får en raskere behandling av søknadene.

Kan søke hele året
Det kan nå søkes om plass hele året og elevene kan få plass fra 3.klasse. Kulturskolerektor Reidar Moursund forteller at det fremdeles er litt venteliste, men jo tidligere en søker, jo tidligere får en plass.

- Elevene kan få undervisning i gitar, bass, slagverk, keyboard, ukulele og sang. En til to elever får undervisning i 20 minutter i uka mens grupper på tre eller mer får undervisning i 40 minutter i uka. Vi har blant annet et band med seks medlemmer, sier rektor Moursund.

Ta vare på plassen
- Alle som får plass får tidlig beskjed om at det er egenøvingen i uka mellom timene som er det viktigste for å bli flink til å spille eller synge. Jeg har dem jo bare en gang i uka og da er det viktig at det øves jevnlig og at elevene møter til timene. Dette er jo spesielt viktig når det står elever på venteliste, sier Reidar Moursund.

Nye innspillinger til høsten
- Dette er mitt femte år i kulturskolen og akkurat dette skoleåret gjør jeg ikke opptak/innspillinger med elevene, med unntak av "Juleradioen" i høst. Men fra høsten av er det "på an igjen" med nye innspillinger av elevene som foreldrene også får tilsendt på epost, avslutter kulturskolerektor Reidar Moursund.

Søknadskjemaet finner på Herøy kommunes hjemmeside under skjema som ligger under bolken "Selvbetjening" til venstre på sida. Du kan også trykke på linken nedenfor.

Trykk her for å søke eller endre plassen i Kulturskolen i Herøy