Snøkanon på plass ved Herøy skole

Snøkanon ved Herøy skole_Lars Olav og Laila

Herøy skole har på rekordtid fått kjøpt inn en snøkanon ved hjelp av innsamlede midler fra et raust næringsliv.

Fort kort tid siden kjørte Laila Furu Vold forbi akebakken ved barnetrinnet til Herøy skole. Hun observerte da at det var mange unger i bakken og akte til tross for at det var svært lite snø. Da fikk hun idé om at det kunne vært flott å ha en snøkanon tilgjengelig som kunne produsert litt snø i det kalde været. Etter å ha diskutert saken med rektor Lars Olav Mogård-Larsen ble FAU-leder Oddbjørn Lorvik kontaktet. Han tok umiddelbart tak i saken og fikk bestilt og tok i mot snøkanonen på vegne av FAU bare noen dager senere, mens Laila på kort tid samlet inn penger fra et raust næringsliv. Lorvik var også sammen med Laila og Lars Olav da snøkanonen ble testet for første gang.

Snøkanonen skal kunne levere 2,3 m3 snø på en time. Den fungerer slik at det er en høytrykkspyler som ved hjelp av ekstra trykk fra en kompressor sørger for vanndamp som igjen krystalliserer seg til snø når det er minusgrader.

Lars Olav forteller at det fortsatt gjenstår litt finjusteringer og testing med den nye snøkanonen, men han opplyser at de allerede har sett at den legger igjen godt med snø når forholdene er optimale.

Disse bedriftene har bidratt med midler til snøkanonen: 
Kobbvåglaks AS, Herøy Servicebåt AS, Seløy Sjøfarm AS, North Salmon service AS, Per Johansen Transport AS, Mowi ASA avd. Herøy og Herøy Bil & Maskin AS.

På klippet nedenfor kan dere se en film av Oddbjørn Lorvik fra første gangen den ble prøvekjørt.

Snøkanon ved Herøy skole_Oddbjørn Lorvik
Her testes snøkanonen for første gang. (Foto: Oddbjørn Lorvik)
Snøkanon ved Herøy skole_Lars Olav og Laila
Rektor Lars olav Mogård-Larsen og initiativtaker Laila Furu Vold var tilstede da snøkanonen ble tatt i bruk for første gang ved akebakken til Herøy skole.

Annonser