I tillegg ble det plukket brøytestikker og annet stort/langt skrot. Det er ikke artig å se at det er så mye søppel rundt omkring i nærområdet, men samtidig kan det faktisk virke som om det er litt mindre søppel enn for noen få år tilbake.

Det verste speiderne vil referere til er at noen bare setter fra seg søppel med vitende og vilje ved resirkuleringscontainerne ved Coop Prix. Nå er dette fjernet, og alt knust glass og lokk fra blikkbokser er puttet i containerne. Speiderne har en klar oppfordring:

Vær så snill og ikke sett fra dere søppel ved containerne – putt det oppi riktig container, eller lever det på gjenbruksstasjonen! Og plukk opp glasskår og metallting som havner på bakken, så får dere litt trim samtidig!

Og enda et tips, til folk som går tur: Ta med dere en pose og plukk søppel der dere går, før gresset kommer og dekker over elendigheten! (Det blir jo ikke borte, selv om gresset dekker det...)

Også noen speiderforeldre stilte opp – takk til dem! Og takk til Coop Prix for is til speiderne, og Mix kiosk for deilig slush!

Tekst og foto: Trine B. Heggheim