- Jeg føler at jeg har blitt veldig godt mottatt av de ansatte og det har vært godt å jobbe i Herøy kommune. Vi har fått utført mye og det har vært stor takhøyde i organisasjonen, sier den nå avgåtte rådmannen.

Men det blir ingen ferie på eks-rådmannen. Allerede torsdag morgen er han på jobb som daglig leder hos Minol i Sandnessjøen. Minol distribuerer og selger olje for ESSO over stort sett hele landet.

Hatt flere jobbtilbud - Jeg har hatt en del jobbtilbud, men det var denne jobben jeg landet på. Og det passer meg godt fordi både hovedkontoret og basen til Minol ligger i Sandnessjøen. Jeg slipper dermed å flytte, sier Torstein Grønbech når HERØYFJERDINGEN intervjuer han på hans siste arbeidsdag som rådmann i Herøy.

I seks år har han pendlet fra Sandnessjøen til jobben som øverste administrative leder i Herøy kommune. I februar går åremålet hans ut, men kommunestyret ønsket ikke å forlenge det. I februar tiltrer i stedet Roy Skogsholm.

Dermed har Grønbech vært nødt til å se seg om etter ny jobb. Ansettelsen i sin nye jobb har han holdt stille med - til nå. Nå ser han tilbake på årene i Herøy kommune som gode.

Han er takknemlig overfor Herøy formannskap som har latt han avslutte arbeidsforholdet allerede nå.

- Det har gått greit å pendle, men innimellom også slitsomt med lange dager. Men årene som rådmann har vært veldig interessante og lærerike, sier eks-rådmannen.

Gode medspillere - Det er ikke noen jobb som går utenpå det å være rådmann. Stillingen dekker et voldsomt spekter av oppgaver og da er det godt å ha gode medspillere, sier Torstein Grønbech og roser sine (tidligere) ansatte i Herøy kommune.

- De ansatte bidrar sterkt til at Herøy kan ha et så høyt tempo og så høyt servicetilbud som i dag. Jeg syns også vi har forvaltet pengene godt, sier Grønbech som likevel legger til at "det nok vil komme en knagerdag" etter dette.

Han tenker da på at kommunen på neste års budsjett vil begynne å betale tilbake på de siste års store investeringer. Og det vil merkes.

Nå overlater han til Harry Nilssen å lede kommunenes administrative stab gjennom vinteren. Til Roy Skogsholm fra Vefsn tiltrer rådmannsjobben i februar.

- Harry Nilssen kjenner kommunen godt og vil skjøtte den jobben godt, sier Grønbech som brukte deler av onsdagen til litt nødvendig informasjon til Nilssen.

Store oppgaver gjenstår Han skulle egentlig avsluttet sin seks år lange åremålsperiode i februar. Men det var altså jobben hos Minol som gjorde at avgangen kom litt tidligere.

- Det er aldri noen riktig tid for å slutte i en jobb. Det er flere store oppgaver jeg gjerne skulle avsluttet før jeg dro. Det gjelder blant annet budsjettet, arbeidet med økonomiplan, utbyggingen på alders- og sykehjemmet og flere store oppgaver, avslutter Torstein Grønbech.

Tirsdag denne uka var rektorene ved kommunens skoler invitert til avsluttende kaffe i kommunens kantine med Grønbech.